Nyomaték mindenekfelett
Német importból vásároltam a kocsit, így lehet hogy a D4D motort került a "régi" kaszniba. Nekem ez el?tt magyarországi 1.6 -os benzines Corollám volt. Összehasonlítva a jóval gazdagabb felszerlésen túl ( 4 lézsák, 4 ablakemel?, plüss, stb.) az ülések érdemelnek említést. Vagy 10 centivel ülök magasabban a dizelesben, ami eleinte szokatlan volt de jóval kényelmesebb hosszabb úton pedig az el?dje se volt rossz !
Kaszni: Az 5 ajtós corolla hátulja magyar szemnek borzalmas, de ha kb 40.000 Ft-ért vállal az ember egy hátsó szárnyat ( kb. 3 változat van utcára + a WRC szárny ) csodákra képes !lsd. fénykép Nekem a kerek els? lámpák jobban tetszettek, de az új lámpák jobban világítanak.
MOTOR: M?szaki adatok: 2000 ccm, 90 LE, 220 Nm
Gyakorlatilag jobban megy vagy csak úgy érezni a nyomaték miatt (nem városban, hanem országúton ) mint az 1.6 -os benzines 110 LE -es ! 100 Km/h -tól jobban gyorsul, jobban lehet vele el?zni,mint a benzinessel. Visszakapcsolás nélkül csak egy másodperccel kell el?bb gázt adni, a túrbó leheletnyi szünet és kb 2000 fordulattól húz mint az állat kb 3500 fordulatig. Városban 1500-2000 fordulat között el lehet járni vele nyugodtan. Nem ugrik úgy mint a benzines indulásnál, de ha elérem a 3.-at ha akarom állva hagyom a forgalmat. Gyorsulása 12 mp 100 km/h-ra. Átlagfogyasztás 6,5 l/100km dinamikus stilusban !
A motor gyakorlatilag az Avensis D4D (115 LE 280 Nm ) elekronikusan butitott változata, amit ki lehet küszöbölni P -boxxal kb 60.000 Ft -ért. Ha nekem meg lesz elélvezek ! De leírom !
- Klíma kondenzvíz vezeték eldugult. Utastérbe nyomta a vizet (kb 1 dl). Javítás kb 1000 Ft. Klíma gáz utántöltés 2000Ft-ért .
Kállai Szervíz Tiszavasvári
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2000 |