MEGMENTETTE AZ ÉLETEMET
Mohazöld Corollám több mint 10 évet szolgált hűségesen. Úttartása kiváló, rugózása a megtalált ideális kompromisszum kényelem és biztonság között.
Új autóként vettem, és igen sok gondot fordítottam a bejáratására, amit meg is hálált. Ezt azért említem meg, mert a lent részletezett körülmények között később vettem egy ilyen használt kocsit is, ami 2-3 decivel iszákosabb volt.
Fogyasztása: Olaszországba sietve, tartós 160+: 9 liter felett, Bruxalles konstans 115km: 6 liter, vegyes átlag 6,3 liter volt. Ezen értékek kb. 30 ezer kilométer után álltak be, akkor 2-3 decivel fogyasztott kevesebbet, mint amit a fedélzeti komputer jelzett.
Hátrányai a mások által hiányolt ablaktörlő intervallum-kapcsoló, és a hátsó ülések lehajthatóságának hiánya (csak a Sedanban), valamint az a tény, hogy nekem akkoriban ez a típus személy szerint téglavörösben tetszett jobban.
2008 áprilisában a 3-as úton egy beláthatatlan kanyarban egy őrült spanyol hosszú sort előzve 130-al jött velem szembe. A végzetes frontális ütközést épphogy-csak el tudtam kerülni, de mohazöld Toyotámmal a mező közepén landoltam. Én kicsatoltam a biztonsági övet(igen fontos részlet, hogy rendesen be voltam kötve), és épen-egészségesen kiszálltam a még forgó kerekű, fejen álló járműből.
Egy ugyanilyet vettem használtan, persze téglapiros színben, s hozzá 7 ezerért az E-bayen egy gyári intervallum-kapcsolót. (Azóta abba is belement vagy 70 ezer gondmentesen.)
Azóta is, ha aranyos kis pofikáját mohazöldben látom könnybe lábad a szemem..
- izzócsere
Pesti és vidéki márkaszervizek
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | TRABANT | Következő autója? | Toyota Corolla 1.4 vvt-i Harmony Sedan piros |
Verdikt | (8.4/10) |