Autók » Toyota » Corolla (1997-2002)

Corolla 1.4 VVT-i

Imádnivaló kis japán (magas vérnyomás ellen)

Első autóm egy hatalmas melléfogás volt...Francia, soha többet. Már mikor azt vettem akkor is gondoltam egy Toyota Corollara, a megbízhatóság bálványára. Sajnos a francia mellett döntöttem a több extra miatt. Megbántam, vezekeltem, gyors eladtam és megvettem az én kis tűzpiros, háromajtós, alapfelszereltségű/fapados japán gésámat. Maga volt a megnyugvás, a szerelem...
Csöndes még a Thököly úton keresztülszáguldva sem zörög benne semmi. A motor a francia rémem egész kellemes motorjához képes még egy fokkal jobb. Keveset eszik, bár ez lábfüggő. Ebben nem kell rettegni mikor áll le, mi romlik el rajta. Beleülök, berakom a kulcsot, pöcre indul, ha gázd adok vigan ugrik, oda visz ahova én akarom, nem borul a kanyarban. Ameddig benne vagyok csak semmi stressz, a vérnyomásom végig 100/60, egyszerűen megnyugtató. Minden ott van ahol kell, semmi felesleges hülyeség, csak ami egy jó megbízható autóba kell. A kényelem nem francia, de nekem evvel sincs semmi bajom. Talán kicsit kevesebb a lábnak a hely, de hosszú távon kényelmes. Szomorúan hagyom ott mindig mikor kiszálok belőle.
Összeségében ha vki aki nem az autóban éli le a fél életét, csak egy kezes, megbízható, minden felseleges kényelmi felszerelésektől mentes, csodás kis hétvégi járgányra vágyik, ez a legjobb megoldás.
Hülyeség hogy drága fentartani, ezen nem romlik el semmi, ami pedig nem romlik el nem kerül sokba, a törés az más téma, de törni szerintem minden autót drága.
Aszem én beleszerettem a japán ipar eme remekébe, és a következő autóm is Toyota vagy Lexus lesz ha ilyen csodás kis gépeket csinálnak. A japán precizitásnál nincs jobb gyógyír a stressz ellen, beülök és megnyugszom...

- Eddig semmi. Csak azt kellett rajta cserélni ami kopik.

XIII Dolmány u. 10

Fenntartási költség (8) Évjárat 2001
Előző autója? Megane 1.4 16V Berline Következő autója? Toyota, Lexus, vagy vmi japán
Verdikt (7.6/10)

Toyota Corolla 1997 (1997 - 2000)