Egy igazi úr, aki a barátom
Kényelmes (kivéve a hátratolt első ülés mögött, mert úgy a hátsó lábtér csak jelképes), gyors (1.4-es kombihoz képest üresen lehengerlő, 5 személlyel is még jó teljesítmény), megbízható (megbízható, megbízható), hibátlan (hibátlan, hibátlan), takarékos (ld. később). Csodálatosan egyben van (hangtalan, nyugodt suhanás), teljes az elégedettség, nagy a szerelem. Plusz: a gyári audiorendszer igen jó, a műszerfal van, aki szerint uncsi, szerintem visszafogott és elegáns. Külön említést érdemel a hihetelenül pontos és rugalmas váltó, ami sok mai autónak becsületére válna ("Kár", hogy az intelligens szelepvezérlésnek köszönhetően alig kell hozzányúlni.) Ami hiányzik: tempomat. Pluszplusz: annyit fogyaszt, mint a régi Swiftem. Na jó, kb. fél literrel többet.
Ha lesznek további fejlemények, akár pozitív, akár negatív értelemben (utóbbiak bárcsak ne lennének, de egy ennyi idős kocsinál sajnos nem kizárt), bővíteni fogom a véleményt.
Bátran ajánlom mindenkinek, aki egy aránylag olcsón megkapható és kiváló használati értékű autót szeretne. Mivel új korában az igényes középosztály vette ezt a típust (nálunk elég drága volt), és nagyon szerethető autó, sok a becsben tartott, jó állapotú belőle. Javaslom a ráncfelvarrott (2000 utáni, ikerlámpás) változatot, a jobb (VVT-i) motorok és a jobb felszereltség miatt.
Pluszpluszplusz: Nem vagyok többé szuzukis, bibí! (Bár az se volt rossz, sőt...! De azért ez mégis más...)
- Semmi. :)
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | Swift 1.3 GLX 2003 | Következő autója? | Toyota Previa (ha még lesz belóle jó állapotú annyi év múlva) |
Verdikt | (8.3/10) |