Autók » Toyota » Corolla (1997-2002)

Corolla VVTI 1400

Az örökkévalóságig megbízható zöld autóm

Jelenleg is az eredeti aksi van benne, rendkívül megbízható, csendes, az 1,4 VVTI motor teljesítménye nagyon jó, és az öregedés sem csökkentette azt.
A vezető ülést 100.000 km levezetése után "kiültem", az üléslapja nagyon puha lett.
Vezetési stilusom szerintem nagyon kímélő, városban nem pörgetem, de autópályán 160 km/h szoktam menni, a fölött már gyilkoja az ember ezt a teljesítményű motort (aki huzamosabban akar 180-nal menni annak gyenge az 1.4 motor).
Amikor újonnan vettem 2000-ben a fapados verziót (nincs légkondi és ABS) akkor is drága volt 3.3 M Ft. (azonos kategóriájú autók között talán a legdrágább).
Ha valakinek a megbízhatóság a legfontosabb, akkor ajánlom neki a Corollákat, de az áruk sajnos kicsit riasztó.
Hátránya, hogy a formája miatt 7 év alatt erkölcsileg leamortizálódott, megjelenni bizonyos helyeken ciki, de annyira megbízható és jó, hogy emiatt nem cserélem le.
Valószínű eladni nem fogom, odaadom nyugdíjjas szüleimnek, életük végéig kiszolgálja Őket.

- A 185000 km. alatt nem történt meghibásodás, csak a kötelező, illetőleg a fékbetétek 2 alkalommal.

Toyota Sakura

Fenntartási költség (10) Évjárat 2000
Előző autója? SAMARA Következő autója? TOYOTA vagy KIA
Verdikt (8.4/10)

Toyota Corolla 1997 (1997 - 2000)