Az igazi Corolla
Bár vásárláskor már túl volt a 100 ezer kilóméteren, ez nem érződött, s most 160 ezer fölött, ha letakarnánk az órát kevesen találnák el, hogy mennyit futott.
Már a típus megjelenésekor megtetszett a sportos, alacsony forma, kár, hogy nem ezt a vonalat vitték tovább. Bár a magas ülés pozíciónak kétségkívül vannak előnyei, az egyterűeket túl buszosnak érzem. A formája mind elölről, mind hátulról harmonikus, nagyságrendekkel szebb mint a két utódmodelé. Szélzaj nincs, a 97 lóerős motor ideális választás a 1050 kilóhoz. Kellően gyorsul, könnyedén megy 180-al, s
keveset fogyaszt, jellemzően a 7 liter körül. Telitankoláskor mindig figyelem, de eddig mindig sosem sikerült 9 liternél többet fogyasztanom. Autópályán 130 fölött megjön az étvágy, 150 már plusz egy litert jelent, s az olajat is elkezdi zabálni, ezért azt hosszab utakon célszerű figyelni, utántölteni.
A megbízhatóságon kívül az autó másik erőssége a 375 literes, lapos (bevásárláskor a cuccot nem kell egymásra rakni ) csomagtartó, nagy ajtóval (2 raklap befér). Jól szól a rádió, s könnyen kezelhető.
Van azért néhány negatívum is: az ülések kényelme lehetne jobb, a kalaptartó az első utas lábára nyílik, így ha van utas nem lehet kinyitni, a műanyag kormányt markolászni hosszú utakon kellemetlen, az autó felszereltsége mostani szemmel nézve lehetne jobb.
- Az egyik első ablakemelő bowden elszakadt, a márkaszervíz 17 ezerért javította volna meg. Soknak tűnt, ezért vettem 5 ezerért (borravalóval) egy újat, s magam cseréltem ki.
- Egy erőteljesebb csomagtartó nyitás során, eltörött a belső nyitó műanyag! nyitó kar.
- Más semmi.
Egyelőre csak a kötelező szerviz vizsgálatokra kellett vinnem, több helyen megfordultam, a márkaszervizek árszintje hasonló.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | Tipo | Következő autója? | Fiat Bravo |