Autók » Toyota » Corolla (1997-2002)

Corolla Liftback 1.4 VVTi Linea Terra

Alsóközepes autók közül az egyik legjobb

Céges autóként árakról igazán nem nagyon tudok nyilatkozni, hisz nekem csak az autópálya-matricát kellett saját zsebből fizetni, bár számlákat láttam (szervíz stb) nem volt vészesen borsos (no és hál´Istennek nem is volt túl gyakori szervízlátogató :) ). Az autó maga egy fiatal családnak (magyar álomcsalád - anyu apu két gyerek) majdnem tökéletes, az 1.4-es motor elég dinamikusan mozgatja az 1160 kg-os kasztnit, bár csodát nem kell várni tőle. Autópályán 140 körül 4000et forog, ami ugye a nyomatékcsúcs közelében van, nem nagyon kell visszaváltogatni gyorsításhoz. Sima mezei főúton 80ról indított előzéshez nem árt visszarakni harmadikba, akkor viszont elég szépen húz, sose kerültem vele kínos szituációba. A japánok már akkoriban is odafigyeltek az apró részletekre, így a hátsó fék is tárcsa - ennek megfelelően egész szépen lassul (nem egy karbontárcsás porsche-fék de vészfékezéskor elkel a biztonsági öv :) ). A váltót különösebben nem dícsérem - pont úgy működik, ahogyan egy váltónak működnie kell. Az egyetlen dolog ami nem annyira tetszett benne: tartósan 4000 körül pörgetve a motort (inkább 5000) az átlagosnál több olajat fogyasztott (bár még mindig a szervízkönyv által megadott mértéken belül maradt). Tiszta szívből merem ajánlani mindenkinek, inkább vennék egy ilyen autót 120-130.000 km-rel használtan mint egy Swiftet vagy vmi dél-koreai csodajárgányt, ami egy parkolási koccanásnál is tangóharmónika-szerűen hajtogatódik össze :)

- Beesett a középkonzolon a hátsó ablak páramentesítő gombja - a szervízben nagyjából 5 perc alatt orvosolták
- A kuplung nagyjából 140.000 km környékén érezhetően kezdte megadni magát, ami tekintetbe véve, hogy nagyjából az életének több mint felét a pesti dugóban araszolva töltötte egész jónak mondható.

BP. III. ker. Szőlőkert u. Toyota-szervíz. Csak jót tudok mondani, a hibákat kijavították szó nélkül, azt is kicserélték amit elfelejtettem megemlíteni hogy jó lenne.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2001
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 120000
Előző autója? Következő autója? szintén Corolla, de vagy 1.4es dízel vagy 1.6os benzines
Verdikt (7.9/10)

Toyota Corolla 1997 (1997 - 2000)