A megbízható hű társ
Céges autóként vettem. Előtte egy diesel corollám volt amit nagyon szerettem, igy maradtam a corollánál. Mivel jó áron nem jutottam dieselhez, igy benzinest vettem. Kicsit furcsa volt a nyomaték különbség, ez meg kellett szokni. Ezt is nagyon megszerettem, habár van 1-2 hiányossága(harmony felszereltségről beszélek) pl: fordulatszámmérő,(ilyen pörgös motornál nem ártana), szakaszos ablaktörlő, kormányállítási lehetőség, ülésállítás, gyári elektromos cuccok hiánya(amit a későbbiekben orvosoltam) ABS, kipörgésgátló(a 195/50 R15-ős papucsokat is képes leforgatni maga alól). A klima lehetne kicsitt jobb. Hiányosságairól ennyit, bár ez csak az én véleményem. A futómű viszonylag jól elnyeli az út hibáit, a motor pörgös és fordulaton jól szedi a lábát, autópályán 3 személlyel már 205 km/h mentem vele. Közel 200000 km-nél érdekes, hogy még a kopó alkatrészeket sem kellett cserélni. Szóval összességében ugyanúgy megtudtam szeretni mint az előzőt.
- Egyik fényszóró izzó megvételkor ki volt égve, középkonzolban 1 izzó csere, első féktárcsa szabályozás, fékbetét csere (műszaki vizsgára való felkészités ennyi volt). Mind ez 172000 km-nél.
Miskolc Nippon Motors. 1 hetes használat után egy szöszi a Suzukijával kicsit átrendezte a hátsó lökhárítómat, szervízben javították. Korrektek voltak és jó munkát végeztek, csak kicsit sokáig tartott.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | Corolla 1,8 D | Következő autója? | Corolla vagy Avensis |