Nem szerelem, inkább mély barátság
Megláttam, megszerettem. Egy év múlva - amikor a gazdája lecserélte egy Xsarára - megvettem, állítólag nagyon olcsón. Addig, leszámítva egy Trabantot csak dízeles japánokhoz volt szerencsém (Nissan Sunny, Mazda 323). Az adatai - 88 lóerô, száztizenvalahány Nm nyomaték - meg a 16 szelepesekre jellemzô kezdeti erôtlenség alapján nem vártam túl sokat tôle, de aztán rácáfolt az elôitéleteimre, és nagyon kellemes partnerré vált.
Pörgetni kellett, hogy menjen, így egy kissé zajos volt 130-tól felfelé, de kellemes hangon szólt, nem zavart. A magam 190 centijével belefértem, bár mögém már senki sem ült be. A rugózása kényelmes volt - merem állítani, hogy jobb, mint a mostani Corollám primitív hásó csatolt hosszlengôi, igaz, a budapesti utak miatt évente érdemes volt a hátsó futóm?vet is beállíttatni.
Igazából nem tudom megfogalmazni, miért szerettem - épesz? ember nem tud szeretni egy japán tömegmodellt. Nem voltak benne elektromos kütyük, sem állítható, sem szervókormány, piros volt, háromajtós - tehát nem a legpiacképesebb. Mégis, mikor vezettem, barátként gondoltam rá - inkább volt ez egy mély barátság, mint szerelem. Jobb is ez a kifejezés: a barátság egy életre szól, a szerelem elmúlik, mint ahogy el is múlt és újrakezdôdött egy másik, újabb Corolla iránt - de az már egy másik sztori.
- Csak olyan, amit amúgy is kell cserélni rendszeres idôközönként
- (2 db elsô izzó, 1 db hátsó index izzó, 2 db elsô ablaktörlô-lapát)
Toyota Mayer Budakeszi
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1992 |
Előző autója? | 323 diesel | Következő autója? | Toyota Corolla 1.4 Terra 2002 |
Verdikt | (8.6/10) |