Autók » Toyota » Corolla (1987-1993)

Corolla 1,8 D

1.8 "D"öbbenet

Az autót törve vettem 120 eFt-ért, azthittük hogy jó üzlet lesz, de az alkatrészek ára miatt közel azonos árban volt újjá építeni az autót mintha megvettem volna használtan. A motorjára nem lehet panaszom, ahhoz képest hogy sima szívó dízel egész jól lehet vele haladni, én 130 járok vele utazóba, azt teljesen jól viseli. Dinamika az minimális, bár nem is vártam sokkal többet. Lámpánál ritka az az autó aki ne tudna legyorsulni. A futóműve nagyon stabil bár nekem a keményített gátlók is közrejátszanak ebben.

A hengerfejtömítést még tavaly cserélték benne, állítólag az előző tulaj hanyagsága miatt (olcsó hengerfejtömítést vett hozzá). A váltó kifejezetten precíz, bár az enyém már megérdemelne egy olajcserét mert mióta nálam van olyat még nem kapott és az előző tulajnál sem biztos...A hátsó lengéscsillapítóm már akkor rossz volt amikor megvettem... autóalkatrész boltok bejárása után kissé elkeseredetten vettem tudomásul hogy az autó korához képest a sok egyedi megoldás miatt amit Toyotáék találtak ki, nagyon drága az alkatrész. pl: lengéscsillapító kb. 30eft/db

A kasztnit én kifejezetten szépnek találom, bár a korrodálásra az enyém igencsak hajlamos, a hátsó kerékjárati évnél és az ajtók sarka erőteljesen elkezdett rohadni.

Összességében nagyon meg vagyok elégedve a kocsival, soha-sehol nem hagyott még ott, nem kellett még mélyen a zsebembe nyúlni miatta, pedig elég jó kis futásteljesítménye van már.

Bárkinek teljes szívből merem ajánlani, aki nem száguldozni akar vele, fontos a jó fogyasztás, a MEGBÍZHATÓSÁG. Viszont ha szerelni kell akkor a konkurenseihez képest magas alkatrész árak elkeseríthetik az embert. Illetve a bontott alkatrészek hiánya...

- Hengerfej tömítés, kerékcsapágy, hátsó lengéscsillapító, csomagtérnyitó bowden

Nem kellett szerelőhöz hordani, itthon vagy havernál megcsináltuk

Fenntartási költség (5) Évjárat 1988
Előző autója? 5 Következő autója?
Verdikt (5.7/10)

Toyota Corolla 1987