Autók » Toyota » Carina E (1992-1998)

Carina E 1,6 XLI

Gyakran meglep, de már félek a következőtől.

Kényelmes,(bár a bal első ülés zavaróan nyomja a bal combot fenéknél), hatalmas a belső tere, király a hátsó lábtér, óriási a csomagtartó, halk a motor(vettem bele motorháztető szigetelést), az ajtókon a dísz(védő)csíkok végei felpenderednek, letörnek, a formája közepes, motor elég erős, üzemanyag szintjelző nagyon régóta nem jól mutat, mostanában a hőmérő a felső állásban kiakad, a műszerfalra kell ütni, hogy visszaálljon, a klímát tavaly töltettem fel, idén újra kell, szerintem nagyon jó autó, bár nem olyan legendásan megbízható, mint hírlik, hallottam 600 ezer km-t futott Carináról amibe csak olaj és benzin kellett, az enyémben 210 e km van, elég sokat költöttem már rá, úgy néz ki, még nincs vége, a szerelő szerint a generátor csapágy hallatja a hangját, nem sok van neki hátra.

- Kipufogó Y cső utáni könyöket kellett cserélni, a tűzgyürű elégett, csörömpölt, 25.000 Ft, jobb első féltengely csere, kattogott a csukló,23.000 Ft. tavaly a hengerfej tömítést kellett cserélni, utána kb 4000 km után újra átégett 1.-2. henger között a vízpumpa felőli oldalon. Javítás 80.000 Ft. Nem akartam újra javíttatni, vettem bele egy komplett bontatlan motort. Nagyon jól működött, halk volt, erős. 3000 km után mi történt?...átégett a hengerfejtömítés az 1.-2 henger között a vízpumpa felőli oldalon. Ha valaki erre tud magyarázatot adni, kérem tegye meg, mert a környezetemben mindenki értetlenül áll a történtek előtt.

Toyota Veszprém

Egy ismerős