Autók » Toyota » Carina E (1992-1998)

Carina E 1,6 xli

Egy elegáns japán hölgy!!!!

Hol is kezdjem?A családnak volt egy régi Toyota starletja ami már megérett a cserére a maga 24 évével!És mivel nagyon jo tapasztalatunk volt az autómárkával maradtunk a Toyota melett!Igy esett a választás egy gyönyörü padlizsán sedánra.Az autot 170000-rel vettük ami nagyon jo állapotban volt!!!Padlizsán kárpitok, üléshuzatok(egyszoval gyönyörü a belseje)!!!!!Az autonak szerintem méretéhez képest nagyon jók a menet tulajdonságai, de ez semmi másnak nem tudható mint az 1085kg-os önsulynak!Persze a motor sem gyenge a maga 110pacijával egy átlag ugyan ekkora némettel szemben!A kocsit nagyon sokat gyötörtem, a leszabályzási értékeket fejböl fújom,1-48,2-95,3-140,4-180!0-100ra 9,8s.Vége ora szerint 200!Egyszoval ha az ember sietni akar akkor tud is vele!Simán türi a 90-nél vissza 3-ba!!Az ugyan ekkora cm németek simán alázhatók!:) Törni viszont ne törjétek soha,mert mint a ropi. Volt szerencsém tapasztalni anno kezdeti idökben a haveromnak a 2-es golfjának nekitolattam parkettagázon hát mit is mondjak, a golfnak eltörött a diszcsik az oldalán meg egy kicsit behorpadt az oldalán.Nekem leszakadt a lökháritóm és elrepedt, a hátsó lámpám szétfolyt, a bal hátsó sárvédö elem a hátsó lámpátol a tankoló nyilássik 30cm behorpadt!! Javitás no comment!Amugy ebben az autóban tankolni kell és bármikor megy!A fogyasztás ha ovatossan megyünk vele 6,5-7l is lehet.Erre az autóra még most sem tudok rosszat mondani!A beltér hatalmas föleg hátul , a csomagtér sem kicsi csak a rakódó nyilássa a sedánoknál kicsi!A karosszériát az oldal szél nagyon löködi,a fékek egy közepes kinzás után ugy felmelegednek hogy alig lehet vele megálni hiába belsöhütésü az elsö tácsák!! A gyár gumiméret (185/65r14)alulméretezett egy kicsit ajánlom a 195/50r15-öt alá igaz a fogyasztás egy 3/4l-rel több.Egyszóval az autót mindenkinek csak ajánlani tudom aki szereti a nagy elegáns batárokat jo menet tulajdonságokal kedvezö fogyasztással és nagy belsötérrel!!Családi autónak kiváló.Nem rég vettem egy másikat arrol is irok beleválasztottam cimszóval!Olvassátok el érdemes.Egy igazi japán rajongóóó!:-)

- Féltengely,szervószivatyú 190000-nél,hátso lengéscsillapitó 230000-nél,

Czinder Autóház Csorna