A legjobb paripa kisöccse
A Legjobb paripa letörlesztése után kellett valami hitel....Ez lett belőle.Tudtam,hogy minek kellene beleférni a kevés kis pénzembe.Maradt a Carina.És nem bánom.
Essünk túl a hibákon:
Sedan.Egyáltalán nem pakolható,idiótán néz ki.
Csak 1.6,és érzem,hogy csúszik a kuplung,ergo:lusta.
Legalább kétszer törve volt.És a fényezőt,aki "javította" kifilézném.
Tuti nem 235000 volt benne!!!
...és ennyi.
A hazahozatal,és a kötelező papírmunka után jött a motor átnézés.Vezérműszíj+feszítő,generátor-,klíma-,szervó szíj,és egy légszűrő összesen 30.000!Az olajat,és az olajszűrőt a szerelő intézte.
A klíma jól hűt.A fék kicsit nyüszít,de fog,jó benne terpeszkedni,és nagyon jó,hogy nem kell másfél órát bkvzni melóba menet.
Lassan kell megint költeni rá.Pl:téli gumi,mp3-as cd,nyárra 15"-os felni+gumi.
Az a baj,hogy ezek a japók tényleg borzalmasan jó autót csináltak....mondjuk egy hybrid Gs-nek nagyon tudnék örülni.....
Szeretném ha már az én sedan-om is olyan állapotú lenne,mint a fater liftback-je.Mert azért az A legjobb paripa!
Frissítés 1.0 2009.02.05. :
Ősszel átadták az M0 keleti szakaszát.Azóta a vas már nem csak 560-570km -t megy,két általában 50-51 literes tankolás között.Hatótávolsága megnőtt 680-690km -re.És fürgébb lett.És a fék is "lekopta" a nyüszítést....
Amúgy meg jöjjenek az eddigi költségeim:
Szélvédő csere munkadíjjal 22.800.- (Tam Glass R.palota)
Hátsó motortartó bak (bontott kb 10.000.-),első stabilizátor pálcák (4.500.-/db) hozzá a Főtaxi szervíz munkadíj 4000.-
Vízpumpa 9.500.- (Toyota bontó,és alkatrész bolt Késmárk u.) ennek a beépítése családiasan zajlott.
50mm belső átmérőjű flexi-cső a kipufogóba 7.600.-,kipufogó csonk utáni első (roppantós) tömítés 660.-,a beépítése,plusz a hátsó hídnál a könyök heggesztése 10 db Sport Szelet,amiért örök hála Gabi úrnak!
ACHTUNG! A motortartó bak autóalkatrész forgalmazónál megvásárolhatatlan!Toyota szervíz (Super) 3 nap szállítással 23.000.- -ért adja.Bontóban érdemes a fickó csavarnyúzóját elkobozni,és a gumiöntvény közepét megfeszíteni,mert ahol én vettem,ott is próbáltak már eleve repedt-szakadt sz@rt eladni!
- szíj,szűrő,folyadékok csere,munkadíjjal 40000
Ismerős,olcsó,gyors,tökéletes!