A jó átlagautó
Az autóban 160000 km volt amikor megvettem. Előtte családtagé volt úgyhogy az előéletét is ismerem. Szervizelni nem nagyon kellet eddig, vízpumpa, termosztát, és a hütő fedele repedt meg egyszer. Ezen kívül volt még egy akku csere és kész. Ez szerintem egy 10 éves 170000 km-es autónál teljesen megfelelő. A fogyasztása 8-10 liter között van használattól függően. Nyáron városban klímával 9, télen melegítésekkel kicsit több. Ha tojást tennék a gázpedál alá szerintem, lemenne még kb 1 literrel. Országúton valamivel nyolc alá lehet vinni. Ha a motor és az autó méretéhez viszonyítjuk szerintem teljesen átlagos fogyasztás.
A teljesítménnyel nincs gond, pályán 2 személy + csomagok 160-170 végig. Megnéztem egyszer a végét is, 190 felett volt valamivel. A gyorsulás meg, mint egy átlag 1.6. Nagy csodákra nem képes, de hozza, amit az ember elvár tőle. Ahogy más ekkora motorú autókkal összevetettem, azokhoz képest egész jól gyorsul (Hondák és 1.6 swiftek persze kivételt képeznek:) ). A futómű szerintem jó alatta, egész tempósan lehet vele kanyarogni. Persze nem egy Civic Type-R , de teljesen megfelelő. A fékek rendben vannak, jól fognak. A fordulóköre nekem jónak tűnik.
A formája szerintem egész jó, kb 5-6 évesnek szokták saccolni. Én teljesen elégedett vagyok vele.
Belül elég szürke kinézetű, de legalább jól összerakták, nem csörög nem zörög, és a hely még a közel két méteremmel és 100 kilómmal is tágas. Mögöttem is:).
Ennek az autónak szerintem az átlagosan jó tulajdonsága az értéke. Átlagosan megy, fordul, lassul, néz ki, minden átlagosan jó. Ha semmi extrát nem várunk tőle akkor szerintem nagyon elégedettek leszünk vele. Én megyek évi húsz – huszonötezer kilométert nagyrészt városban és nekem minden igényemet kielégíti. Nem fogyaszt sokat, ha odalépek megindul, ha fékeznem kell biztonságosan megáll, kényelmes, én teljesen elégedett vagyok vele.
- Akksi, termosztát, vízpumpa, hütő teteje megrepedt. Ez 170000 km-en.
Mindig máshova, általában sima nyudíjas autószerelőkhőz. Ezeket a hibákat simán megcsinálják ők is.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1997 |
Előző autója? | Suzuki swift,Ford sierra, | Következő autója? | Accord vagy Avensis |
Verdikt | (5.9/10) |