Megbízható cirkáló
Régóta kacérkodtam a gondolattal és konkrétan ezzel a típussal, még azelőtt, hogy újra forgalmaztàk volna Európában. Mivel előtte is Toyota volt (újonnan vásárolt 2004-es Corolla) és őszintén szólva a fékpofákon és féktárcsákon kívül semmit nem kellett cserélni az eladás pillanatáig,a kérdés sem merült fel, hogy márkát váltsak. Mivel 14M. nem volt és nem is adok egy autóért, maradt a hasznàlt Camry. Mégpedig azért ez az évjárat, mivell ebből a típusból adták el az USA-ban a legtöbbet.
És akkor itt térnék rá az "új" szerzeményre.
Szerencsére kiváló allapotban sikerült megvennem magánszemélytől. Toyota szervíz is azt mondta, kifogástalan az állapota, főleg a korát tekintve.
Amit imádni lehet az kényelme, a halktalan suhanás az autópályán. Egy igazi cirkáló. Ha kell, lehet vele gyorsulni is, álló helyzetből is, de tempóból is meg lehet vele lódulni. Nem sportautó! Hátsó kerekes Német rajongóknak nem ajánlott, de ők talán nem is ezt az élményt keresik.
A tartóssàg és a minőség érzetét kelti és nyújtja. Általában unalmasnak mondják a Toyotákat, akármelyik ismerősöm látta eddig, mind elismerően nyilatkoztak, mind a külalakjára, mind a beltérre vonatkozóan. Az akkori kor minden extrája benne van világos szürke bőrrel szegélyezve.
Hogy néhány "negatívumot" is említsek. Azt tudtam előre, hogy a csomagtér az akku miatt nem lesz nagy, ez így is van, ezt a kompromisszumot meg kellett kötni. Amerikában nem divat az index a visszapillantóban és be sem hajtható, még kézzel sem! Pedig minden más elektromos, érthetetlen...
A gyorsulásnál emlegetett "felbőgés" engem egyàltalán nem zavar, szerintem semmiben nem különbözik attól, amikor egy kézi vàltós autót visszapakolunk, hogy gyorsulni tudjunk, főleg, ha egy sportkocsiról beszélünk. Alap szetvízt, olajcsere, szűrők, fékek stb. simán megoldják itthon, és mivel rengeteget gyártottak belőle, mindent be lehet szetezni, akár sajàt magunk is Amerikából ebay-en vagy más fórumokon, egy héten belül itt a cucc.
Fogyasztása: országúton 6 liter körül megáll. Vegyes kis város, országút kb. 7,2. Csak városban, attól fügően, hogy dinamikusan vagy nyugodtan haladunk 7,2 és 8 között lehet vele számolni.
Összegezve tehát, imádom, minden várakozásomat felülmúlta.
- Eddig semmi.
Toyota Kovács Monor.Több, mint 10 évig itt szervizeltèk az előző Corollát is.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2009 |
Előző autója? | Corolla | Következő autója? | Camry, Avalon |