Bizonylatankodóknak
Általában gyorsan döntök, most mégis majd 2 hónapot szenvedtem, hogy megvegyem-e ezt a típust vagy maradjak egy hagyományos német "nagyautónál". Próbáltam a neten és egyéb helyeken utána járni, de sok ellentmondó vélemény kissé bizonytalanná tett. Túl sok reklám izű bejegyzést találtam és ennek ellentétét is, amelyeket feltélezem a német nagy autó hegemonia szemellenzős hívei tettek, hogy lejárassák a modelt. Végül úgy döntöttem, hogy egy kevésbé felszerelt változatot keresek és belevágok. Így nem kockáztatok annyit, ha még se jön be az autó talán könnyebb lesz megszabadulni tőle. A kevésbé felszerelt kifejezés ne vezessen félre senkit, az autóban igy is megtalálható minden, és még annál több is mint amit általában egy autós használ. 2 hét telt el azóta, hogy átvettem az autót. Az első utam kapásból egy Nyíregyháza Budapest táv volt. Így legalább egyből tesztelhetem autópályán, gondoltam.
Az első meglepetést itt ért, ugyanis 140-re beállítva a tempomatot 35 MPG ( 6,7 liter/100 km) volt a fogyasztása a közel 500 Km-es távon. A következő pedig másnap reggel ért amikor lemértem a lakhelyem és az irodánk közti fogyasztást. Budapest egyik északi elővárosában lakom és a Széna térnél dolgozom. Igaz, hogy aznap reggel klima nélkül utaztam a kora őszi időjárás miatt, de nem hittem a szememnek, amikor beparkoltam a helyemre és megnéztem az átlagfogyasztást, 52,7 MPG!! azaz 4,46 L/100km. Ekkor kezdtem már sejteni, hogy nem csináltam rossz vételt. Vásárlásom előtt alternatíva ként egy új A6 Avant 2.0 TDI vagy egy BMW 520 d szerepelt még. Mindkettő kivülről mutatós, de a belterük és felszereltségük messze alul marad a Camryhez képest. Nekem legalábbis nem jön be a fekete és sötétszürke plüssös dizájn ami a fenti német tipusoknál dominál, ha mégis valami mutatós belsőt szeretnék jó felszereltséggel ( automa váltó, vajbőr kárpit stb) nagyon mélyen kell a zsebembe nyúlni. Napi több órát ülök dugóba, ami csak fokozódni fog a Margit híd őszi lezárása után, ezért is figyeltem fel a hybridekre. A Camry rendkívül kényelmes, világos, hangtalan, egy élmény vezetni.
Messze felülmúlja az említett 2 másik tipust, nem remeg, nem füstöl, nem kerreg, pedig korábban eltántorithatatlan diesel párti voltam. A fokozatnélküli automata remekül dolgozik, a hangvezérlés és a bluetooth profi munka. Néma csendben lehet suhanni vagy éppen állni vele a dugóba, azzal a fölénnyel, hogy tudod, hogy nem szennyezed a környezetet ( vagy jóval kevésbé ) ráadásul a fogyasztás is nagyon kedvező. TÉNY: 2,4-es motor + villany, nem ad olyan gyorsulási élményt mint az 520d BMW. Igaz a Camry mérete jóval nagyobb, beltere lényegesen tágasabb és az autó nehezebb is közel azonos teljesítmény mellett. Tehát akit más nem érdekel, mint füst gomolyagot engedve ő stratoljon el a zöld lámpánál, hogy elsőnek fékezhesen a következő pirosnál, annak ez az autó lomha lesz. Összeségében nagyon örülök, hogy a Camryt vettem meg, szenzációs az egész szerkezet, fényévekkel jár előrébb a jelenleg kapható közép vagy felsőközép katagóriába tartozó bármely konkurense előtt. A 90-es évek elején megrögzött japán autó hívő voltam, aztán úgy alakult, hogy az utolsó 8 évben német autóim voltak ( audi A4, A6, SEAT) amelyekkel alapvetően elégedett voltam, viszont a különbség óriási a hybrid Toyota javára.
JA, a gép szerinti átlagfogyasztásom, amiben jócskán van atópálya is 38 MPG ( 6,1 l/100 km) szóval jóval alatta van egy hasonló méretű, automata átlag autónak.
2008.08.15. Újabb két hét telt, az autó változatlanul szuper!
Féle város, féle autópálya tankonként ( max 140 km/h átlagsebesség a sztrádán) 5,88 l/100km. Ez várakozáson felüli.
- semmi, de még új! Bízva a márkában nem is lesz hibája.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | A6 | Következő autója? | csak is hybrid Toyota vagy Lexus |