Autók » Toyota » Camry (1991-1996)

Camry V6 GX

Amerika kedvence

El?re leszögezem, a Toyora Camry szerintem a világ egyik legjobb autója. Nem ez tetszik a legjobban, nem ez a legnagyobb, nem ez a leggyorsabb, nem ez a legolcsóbb, viszont hibája sem nagyon van. Európában nem nagyon veszik mert a mérete miatt az ára közel van az E-osztály, A6 és BMW 5 szériához, és itt az a nyer?. Pedig összeségében nem biztos, hogy tényleg jobbak. Na jó, sok szempontból nekem is jobban tetszenek, de a vásárlásnál már sok minden számít. Minden esetre Amerikában ez a legelterjettebb autó (igaz ott 12M helyett 4-5M-be kerül), és a most futó típus mellett ebb?l a szériábl van a legtöbb. Magam is láttam, meglep?, mert az USA-ban viszonylag s?r?n cserélnek autót, és ebb?l a szériából még a legújabb is (mint az enyém) is közel 10 éves. A kocsiról nincs sok írnivalóm. 180.000.- KM-rel vettem, nagyon haszálom, és imádom. Én bár jobban szeretem az automatát, nem rossz manuálissal sem, a fogyasztás a 3L motorral is 10l közelében van. A dugós városi átlag 11.5 liter, a tartós 200-220 km/h 16 liter, a nyugis országút 7.5 liter. Most 260e km van benne. Olajat egyátalán nem fogyaszt, elektronikai hiba nincs, nem melegszik sosem, nem zörög. Egyedül a futóm? nem bírja a kiképzést, bár jóval tovább bírta, mint a többi kocsim. Azért nálunk az utak gy?znek. Az alkatrészek drágák, és nincs utángyártott, bár ha van nem ajánom, mert a gyáriak verhetetlen min?ségüek és tartósak. A márkaszervízeket ajánlom, mert bár drágák, legalább tudják, hogy hova nyúljanak, és nem rontják el azt, ami jó. Amúgy gond nincs vele. Ha lehet továbbra is Camry-t vennék, de nem nagyon kapni használtat, az új meg nagyon drága. Vagy Lexus GS-t. Fontos: a klíma szénsz?r?jét mondjuk 50.000 kilométerenként érdemes kicseréltetni, mert nekem az eredeti volt benne, ami egyszer csak szétesett. Ez nem gáz, csak sajnos egy darabkája eltömítette a komp. szelepet, aminek a cseréje egy elég nagy feladat és drága.

- Fényszóró izzó
- Lengéscsillapítók, szilentek (Hungary rulez)
- Kulpungtárcsa
- Bal els? ABS jeladó (egy korábbi sérülés javításakor elnyírták a kábelét)
- Klíma kompressziós szelep (na ez húzós volt, mert a m?szerfalat ki kell venni hozzá)

Emil Frey - Neeeeee!!!!!!
Ez egy szemét banda. Amikor megvettem, náluk vizsgáltattam át. Futóm? - rendben. (Csak a szilentek hiányoztak néhány helyen, lógott minden...) Átvernek, nem dolgoznak, lassúak és drága.

Toyota Super

Nem rossz. Náluk is vannak apró gondok, de ha az ember szól megoldják. Én mindenesetre megbízom bennük, rendesek, udvariasak, de ?k sem olcsóak... Jó pont, hogy id?nként felhívnak, hogy meg vagyok-e elégedve velük, ha nem, akkor ne kíméljem ?ket, mondjam...

Fenntartási költség (7) Évjárat 1996
Előző autója? Corolla Következő autója? Toyota Camry
Verdikt (7.9/10)

Toyota Camry 1991 (1995 - 1996)