Nagyon bevált
Sziasztok!
Én alapvetően nem voltam egy nagy japánautó kedvelő. A kocsit a szükség hozta a házhoz, olyan módon, hogy az Astrának húzni kellett tőlünk. Majd írok róla is, most legyen elég annyi, hogy az 1.4-es G Astra egy használhatatlan tragacs, rengeteget eszik és cserében nem megy. Szóval a dolog már úgy állt, hogy a kedvesem buszbérletet vett a szemét astra miatt, ami a garázsban töltötte vigyorogva a telet ennek okán. Úgy határoztam, hogy ennek semmi értelme, kell keresni egy olyan kocsit ami egy havi bérlet árát maximum kétszeresen éli fel. Nyilván kisautó kellett. Nyilván japán, hogy ne a szervízt díszítse a kocsi. Nyilván kellett neki helyes pofi. Körbenéztünk és így esett a döntés Aygo-ra. A Toyotánál nagyon korrekt módon szolgáltak ki, engedtek gusztustalankodni az árral is.
Tapasztalataim: A kezdeti idegenkedés ellenére nagyon megszerettem. Ami zavart benne, már előny. Nevezetesen, hogy kicsi. Nagyon jó vele a városban, egészen gokart-szerű a vezetési élmény, a parkolásról nem is beszélve. Nyers motorral evett 5.6-ot vegyesben. A váltó francia származása ellenére bitang jó, nagyon pontos. Az áttételezést jól eltalálták, kifejezetten virgonc a kocsi városban. Országúton 100-110-nél még nem fordul sokat a motor, szépen lehet vele autózni. Méretei ellenére 4-en (2 felnőtt, 2 gyerek) vígan elfér benne, a helyet a csomagtartón spórolták meg. Annak aki pirozspozsgás arccal erősíti a befőttet meg féldisznót mamától hazahordó rusztikus magyar folklórt, javaslom vegyen egy Thaliát mert abba jól lehöt pakóni. Ebbe nem. Egy heti bevásárlás, vagy két személy részére csomag befér és slusz. Nem, még a kis kockábla sem fér be! Jelzem, magam mögött 185 cm-el egészen jól elférek, szóval elég tágas.
Összességében egy nagyon átgondolt és összeszedett, vidám autónak tartom. Még úgy is élmény vele az autózás, hogy a garázson egy BMW 330i-vel osztozik. Szegény BMW amióta megvan Aygo, be sem volt indítva.
Ezúton kérek elnézést amiért a japán autót szerethetetlennek tituláltam egyszer :)
- eddig semmi
Toyota TMax Szeged