Autók » Toyota » Aygo (2005-2012)

Aygo aygo sport 1,0 vvti

Mandy Lajos

Az Aygora rögtön a hazai megjelenését követöen figyeltem fel. Teljesen beleszerettem a formás, stílusos külsejébe, és még az fogott meg benne, hogy már akkor tudtam nem lesz egy "népautó". Azzal ugyan nem voltam tisztában, mit is jelent az 1000-s motor.
Rögtön elmentem egy tanfolyamra és elkezdtem a jogsimat letenni. Aztán a sikeres kreszvizsga után már a Toyota szalonban kötöttem ki, hogy megrendeljem az uj autocskám. Végül a Toyota Tsusho-nal rendeltem meg, nagyon jofejek. Közben már az ismeröseimnek majdnem sikerült lebeszélniük róla és elkezdtem gondolkozni egy Yarisban. Az eszem azt súgta Yaris, (mert az praktikusabb bla-bla stb.) a szívem meg az Aygo felé húzott. Az utóbbi nyert. Mire megjött Mandy Lajos (így hívják) addigra a jogsimnak még se híre, se hamva nem volt, ezért addig kölcsön adtam Anyukámnak. Ő is teljesen beleszeretett, aztán mikor megkaptam a jogsim visszaadta.
Külsőre egy édes, kis morcos hörcsögre emlékeztet. Teljesen eltalálták szerintem, a 2 testvére a C1 és a 107 közül messze az Aygo a legdizájnosabb. Ami nekem az egyik legfontosabb szempont.
A belseje nem rossz, de eléggé egyszerű. Főként koppgós müanyagok alkotják, a műszerfal apro lyukacsos műanyag borítású. Az ülések kényelmesek, hátul kategoriájához képest el lehet férni. Pont a mult héten vettem szemügyre a Fiat 500-st, hm ahhoz képest az Aygoban óriási a hely hátul az utastérben, viszont a csomagtarto kárára. Itt meg kell említenem a katicabogár csápjára emlékeztető fordulatszámmérőt, nekem nagyon bejön.
Az 1000 motorrol annyit, hogy meglepően dinamnikusan lövi ki a lámpánál a 800kg-s kocsit. Szerintem 80km/h sebességig elviselhető, a gondok efölött kezdődnek a motorral, azután már padlógázzal lehet csak nagyobb sebbességet elérni. Félelem érzetem nincs benne, még autopályán sem gáz (150-et simán megy), viszont ami szerintem nagy előnye, hogy érzem benne a sebességet, tehát ha 120-al megyek már az is más fajta vezetési élményt nyújt, mint egy nagyobb autó.Nem veszik el benne sebesség. Kanyarban vigyázni kell, mert azért sodródik az úttartása nem valami fényes. A fékek viszont nagyon jól fognak. A váltóval rendszeresen meggyülik a bajom, mert nem pontos. Gokartos feeling vezetni, nagyon könnyü már-már szinte gyerekjáték. Parkolni, fordulni, manöverezni a dugóban erre találták ki.
Tipikus női autó, pasiknak elég fura:), első autónak, megtanulni rajta vezetni ideális. Főként nekem, mert én imádok száguldozni és azért ez az 1000-s motor lekorlátoz valamennyire.
Nem túl olcsó, de nem egy átlagautó.1-2 embernek ideális, ideiglenesen 3-4 is elférnek benne, de hosszabb távra már gázos.

- Még semmi :)

Toyota Tsusho

Toyota Miskolc

Fenntartási költség (9) Évjárat 2007
Előző autója? Következő autója? Mini Cooper d
Verdikt (7.6/10)

Toyota Aygo 2005 (2005 - 2007)