Autók » Toyota » Aygo (2005-2012)

Aygo 1.0 AYGO+

Jópofa Toyota

Szeretem. Nem is kicsit. Ketten vagyunk, így elférünk benne. Pedig tényleg nincs csomagtartója.
Szerintem jól megy, az egyes meg a kettes hosszú benne. Nem igazán pörgetem, amolyan kényelmes vezetö vagyok, bár néha odalépek neki. Ezres motortól teljesen jó amit nyújt. Autópályán 130-at kényelmesen tartja, bár 100 fölött már elég lomha. Érzésre jobban megy mint a Suzuki ment ugyanennyi pacival.
Nekem kényelmes az ülés, egyszerü az egész belseje. Jó a fütés. Most így télen ez elég fontos. Szeretem a hifit vagy rádiót vagy mit is benne, jól szól. Bár ha teljesen hátulra állítom a hangot, akkor elég szegényesen hangzik. Ez más autókban is így van 6 hangszóró esetén?
A hangja kicsit morgós a 3 henger miatt és 110 fölött hallatszik is kicsit, de hangosítok a CD-n :)

Ami aggaszt, az a fogyasztás. 130-al autópálya és puff, 6,5-öt bekap. Városban is sok. Persze mondták, hogy még kés?bb áll csak be, párezer kilométer után. Remélem. Meg hideg is van meg téli gumi meg minden. Mindegy, most még soknak t?nik, de türelmes vagyok.

Szerintem jobb mint ahogy a Totalcar tesztben értékelték, persze ez is szubjektív...De az is az :)
És nem csak n?t lehet elképzelni egy ilyen autóban, mint ahogy én sem az vagyok. Viszont piros szinben a legjobb!

2006.01.31. Kiegészités: egyre jobban szeretem :)) A másik AYGO-s felebarát hogyan tudott szert tenni 4.5-ös fogyasztásra? Erre kíváncsi lennék.

2006.07.31. Megvolt a kötelező, olajcsere miegyebek 17300 Ft (!) Plusz kicserélték a hűtőt gariban, mert állítólag láttak szivárgást. Én problémát nem tapasztaltam, ők sem találtak konkrét nyomát a szivárgásnak, de mivel a hűtőfolyadék nyom volt a hütön, megcsinálták.
Elmentünk vele Franciaországba ketten. 5200 km-es út volt, hazafelé lenyomam egy menteben a 2000km-t, és szuperül ment a kocsi, csak tölteni kellett a benzint bele. Tartós 130-nál 6,1 a fogyasztás, 90-110-es utazásnál 4,8. De mértem kevesebbet is amikor csak kirándulgattunk Bretagne-ban.
Egyre elégedettebb vagyok vele, egész jól csökkent a fogyasztás is, olcsó volt a szervíz és rendesek voltak nagyon.

2007.03.16 - 30.000 -es szervíz is megvolt, 21200Ft-ba került. Toyota Mayer továbbra is jó! Egy égő kiégett elöl, fél óra volt cserélni, legközelebb csak 5 perc lesz, mert rájöttem, hogy egyszerű, csak rá kellett jönni.
Kuplung...Szóltam, hogy kicsit karcos érzésem van felengedéskor. Nem érezték, fura, mert én is csak bemelegedve éreztem. Eljött velem a munkafelvevő próbakörre, mondtam mit kell figyelni, elismerte, hogy tényleg karcol, vagy picit akad vagy mi... Nem tudták mitől van, de garanciában cseréltek valamit (tán tárcsát?), nem kérdeztem rá pontosan, aztán pár napra rá nyekergett, darabos volt. Visszavittem, valamit bezsíroztak és azóta szuper, könnyebbben jár mint újan. A szétszedés 3 óra volt, addig kaptam csereautót. Szerintem korrekt volt a szervíz, de elsőre is eltalálhatta volna, hogy ne kelljen visszavinni.

2007.09.21 - 45.000-es kötelező szervíz. 23700 Ft. Semmi probléma továbbra se. Még mindig szeretem az autót. Közben elvettem a barátnőmet feleségül, aki eddig is szerette és feleségként is szereti.
Ja, nyár végén kiégett a jobb első égő is, és tényleg már csak 5 perc volt a csere.

Kérdésekkel fordulhattok: barman@fbi.hu

- Garanciában hütöcsere, mert folyadék nyomot találtak rajta...(15200km)
- Kuplungban valamit cseréltek, de nemtom mit - garanciában (30100 km).

Toyota Mayer Budakeszi. Jó gyerekek, elégedett vagyok velük. Elrontottak egy pöcök rendelést és mert vissza kellett mennem megcsinálták ingyen (a pöcköt pedig én rontottam el, így nem garis volt).

Fenntartási költség (10) Évjárat 2005
Előző autója? Swift 1.3 glx Következő autója? diesel
Verdikt (8.7/10)

Toyota Aygo 2005 (2005 - 2007)