Autók » Toyota » Avensis Verso (2001)

Avensis Verso 2.0 d4d

Szopóroller toyotáéktól

A tipikus minden elromlik alattam kategória toronymagas nyertese.
KEzdve a hibakóddal, ami miatt a teljesítmény lekorlátoz nem enged gyorsítani. Mint kiderült a vezérlés cseréje sem oldja meg a problémát. 9 hónap alatt 32000km ment bele, de ha összeszámolom ebből 2-3 hónapot biztosan szervízben töltött.
Hibalista?
Scv Szelep, Map szenzor, üzemanyarrendszertisztítás, 3x halt meg a turbó, csöpögő olaj ( rohadó olajteknő) hűtőcső kilyukadt, vákumszabályozó szelep....
10 éves ismert előéletű autóként vettem a családból. Felújított fékekkel, ami 3 hónap után rázott, teljes fékcsere, nyergektől kezdve a fékfolyadékig bezárólag.
Aztán 3 hét használat után, dobta a check engine-t amit addig sosem láttunk... szerelőhöz el 2 hét nélkülés majd üzemanyagrendszer tisztítás után 600km-t ment hibátlanul, és újra előjött a hiba. 110-130 közt check engnine, leszabályozás nem enged gyorsítani, visszaváltásra sem. Mint megtudtam gyári hiba, sem a vezérlés csere nem oldja meg, se semmi. Elugrottunk toyotához, hiba kód olvasásra. SCV szelep csere, EGR szelep csere, turbó map szenzor csere.
9 hónapból kb 3 hónapig szervizben dekkolt ez a fos. Mikor a toyotánál átbeszéltük mennyit ér az autó, már úgy voltam vele, vigyék. HA valaki kifizeti a fájdalomküszöböm árát oda adom, de én erre már nem költök. Hál isten, kicsivel többet is adtak érte, mint amennyit ért, és vettem Egy Accordot.

- Scv Szelep, Map szenzor, üzemanyarrendszertisztítás, 3x halt meg a turbó, csöpögő olaj ( rohadó olajteknő) hűtőcső kilyukadt, vákumszabályozó szelep

Saját szerelőhöz hordtam.

Fenntartási költség (2) Évjárat 2002