Sportos lakóautó
Az előző autóm is TOYOTA volt. Egy 1,6-os 98-as avensis.
Ez után nem tudtam mást venni mint ismét toyotát.
Óra szerint 90 ezer km-rel vettem magánszemélytől, de mint később kiderült ez valószínűleg úgy 160-170 ezer lehet. De a szombathelyi szerviz vezetőjének megmutatva megnyugtatott valamelyest, hogy minden rendben van az autóval ne izgassam magam a "sok" km miatt, mert megfelelően használva és karbantartva ez még lemegy velem a térképről. Bízom benne,hogy igaza lesz. Eddig csak benzines autóim voltak és hozzászoktam a csendhez (erre kényes vagyok) hát ezután ez a dízel bizony hangosnak tűnik, bár csak úgy 70km/h alatt. Utána szinte benzineshez hasonlítható lesz a hangja. Valószínűleg azért mert a motortér felől nincs hangszigetelés csak a csupasz lemez. A formája (egyes más toyota típusoktól eltérően) nagyon eltalált. Az utastér is rendkívül komfortos, és precíz az összeszerelés. A motor egyébként nagyon jó. Gázadás nélkül a kuplung óvatos felengedésével el lehet indulni vele. Az eddigi legjobb országuti fogyasztásom (városban nem nagyon járok vele) tankolásból számolva 4,66 l/100km ami óra szerint 4,3 liter volt. Télen kb. egy literrel több fogy.A műszert figyelve biztosan kijönne városban is 6,5-7 literből.A motorhangon kívül talán csak egy hibáját tudom még felhozni mégpedig, hogy az ajtóhatárolók nem fogják meg az ajtókat. De ezek eltörpülnek az erényei mellett. A futómű nagyon csendes és kényelme mellett stabil is. A váltó pontossága, megvezetése még ennyi km után is odaver egyes márkák 0 km-es autóinak. Bár még keveset használtam, de bízom benne, hogy sok év után is ugyanúgy fogom szeretni mint most, vagy ahogy az előző avensisemet.
- Eddig semmi
Autófókusz Szombathely
Javíttatnom eddig nem kellett, de készséggel segítenek bármi kérdésem van. Az előző avensisemet kellett javíttatni, de gyorsan precízen dolgoztak.
Szerviz értékelése:10
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | avensis liftback 98 | Következő autója? | TOYOTA AVANSIS VERSO hibrid vagy PREVIA hibrid |
Verdikt | (8.8/10) |