Autók » Toyota » Avensis Verso (2001)

Avensis Verso 2.0D

Nagy csalódás, minden, csak nem megbízható

Taxiként használtunk 3 darabot ebből a típusból, 2002-es és 2003-as évjáratúakat. A kényelemre nem lehet panasz, picit a méretéhez képest könnyű, de hát japán. Leghátra bemászni nem jó. A fogyasztás se nem jó, se nem rossz, bár ugyanabban az időszakban ugyanott tankolva a 93-as évjáratú 418D Roverem se evett többet, mint a Toyoták, és nem is ment rosszabbul, kb. ugyanolyan önsúly mellett, ugyanazzal a sofőrrel (velem). 10 év alatt azért elvártam volna valami fejlődést az autógyártásban:-(.

Közös hibájuk: időnként minden látható ok nélkül eltűnt a motorból az erő, 1500 fölé nem lehetett pörgetni, csak a leállítás, 5-10 másodperc szünet és "reboot" segített rajta, akkor egy darabig megint jó volt - egy ilyentől mondjuk előzés közben egyszer majd´ infarktust kaptam. Tucatszor hordtuk vissza a szervizbe, nem tudták sem megmagyarázni, sem megjavítani.
Másik hiba, 6-8 hónap után minden fékezésnél rázkódótt az egész eleje, a féktárcsákat garanciában kicserélték mind a három autón.

Ami számomra a legmegdöbbentőbb volt, mert ilyet még a Škodáim vagy a kocka Kadett sem bírt anno produkálni: kerékcserekor a hozzáadott GYÁRI kerékanya-kulccsal, nem ráállva, csak a szerszámot puszta kézzel húzva sikerült beletörnöm a kerékanya-csavart. Pompás anyagból lehet. A szerviz szerint pedig erőltettük, így nem fér bele a garanciába - valószínűleg csak úgy puszta kézzel óvatosan szabadott volna betekerni:-(......

- Motorvezérlés: nem sikerült kijavítaniuk
- Keréktárcsa-csavar: beletört
- Féktárcsa: cserélték

Nem emlékszem a nevére, Toyota márkakereskedő és szakszervíz, Athlone, Roscommon Road

Fenntartási költség (3) Évjárat 2002
Előző autója? 418D Következő autója? Škoda Octavia 1.9TDi