Autók » Toyota » Avensis (2011-2015)

Avensis 2.0D-4D 124LE Wagon

Kenyelmes utazoauto

Takarekos, csaladi kombit szeretem volna venni es ar/ertek aranyban nem talaltam megfelelobbet. Tesztett a formaja, ill. a muszaki adatai is jot vetitettek elore.
A 124 LE, nem teszi egy vadallatta, de az auto teljesen megpakolva is szo nelkul birja az elozest, autopalyat, mikozben fogyasztasa sem kuszik fel magasra. Atlagban 5,8-6l-t fogyaszt, varosban felmegy 6,5 kornyekere, ami meg szinten elfogadhato. Motorzaj szinte nincs, magasabb segessegeknel "csak" szelzajt hallani. A lakkozas eleg kenyes, hamar lepattog (nekem az elso lokharitorol a kezi moso kapott le egy festekdarabot...)
Beltere nagy helyet kinal 4 felnottnek, kenyelmes elol-hatul, bar a vezetoules megfelelo beallitasaval azert jatszani kell. Az anyagok minosegiek, eddig nincs ok panaszra. Csomagtarto nagy, jol pakolhato.
Hidegben, indulas utan viszonylag lassan melegszik fel az utaster.
Radio, klima kezelese egyszeru es attekintheto, nem igenyel kulonosebb szakertelmet. Hatul sajnos nincs legbefuvas, ami hianyzik, amugy a klima teljesitmenye boven eleg az auto hutesere.
Hibaja eddig az ekszij volt (nyikorgott), garanciaban kicsereltek szo nelkul, gyorsan. Szerviztapasztalatok alapjan mondhatom, hogy odafigyelnek a vevore, utanajarnak a hibanak es tenyleg foglalkoznak az emberrel, tehat a figyelmesseg a Toyotanal nem az auto eladasaig tart.
Osszessegeben egy kenyelmes, nagy, atgondolt, jol osszerakott auto, vezetese oromet okoz (persze nem annak aki sportautot var).

- ekszijcsere

Fenntartási költség (8) Évjárat 2013
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (8.6/10)

Toyota Avensis 2011 (2012)