Autók » Toyota » Avensis (2003-2008)

Avensis 2.0 D4D

Szolgalelkű családbarát

Jó autó! Sokat mentem vele, pár hibától eltekintve mindig pöccre indult, nagyon gazdaságosan fogyasztott. Prémium üzemanyaggal 6 liter alatt volt normál használattal. Ha sztrádán ment az ember akkor 160 körül mr 3000fölött volt a fordulat, és ilyenkor már jobban evett. A 6 sebességeseken ezen már változtattak.

Hatalmas csomagtere van, hátul ülőknek nagy a hely. Folyamatosan mentünk vele síelni, bringázni, szörfözni, tehát a raktér az állandóan használva volt. Tetőcsomagtartó szintén.

Ja és a Hifinek alapból is nagyon jó a hangja, pláne, hogy elég halk az autó.

A motornak hidegen van vacak kisáruszllító hangja, de melegedés után már jól szól.

- Lámpákat cserélték, beáztak, típushiba volt
- Teljes légkondit cserélték gariba (800.000 Ft volt jelezve mint jav. költség)
- Kormányszervó nem kormáyzott hidegben, de most ez megint előjött, állítottak az ékszíjon, csak kicsit gáz amikor az első utcába befordulsz, és hát épp, hogy be tudod venni a kanyart
- Kormány előfeszítés volt, amiatt kellett kormányművet cserélni

Toyota Mayer Budakeszi

A légkondit 4x légtelenítették (4x vittem be) és 5. alkalommal látták be, hogy az nem elég, hanem cserélni kell. Mondanom sem kell, hogy az embernek pont a legnagyobb kánikulában kell 3 hétig szívnia ezzel a procedúrával.... De mentségre legyen szólva, hogy csereautót felajnlottak (légkondi nélkülit....)

Fenntartási költség (7) Évjárat 2003
Előző autója? Corolla Következő autója? Volvo XC70
Verdikt (6.4/10)

Toyota Avensis 2003 (2006)