Autók » Toyota » Avensis (2003-2008)

Avensis 2.0 D4D

Olajból sosem elég

Ez a 10. Toyotám, mind kitűnően működött, pedig volt olyan, amit 228000 km-rel vettem. A jelenlegi Avensis is szerethető, de míg az előzőeknél el sem tudtam képzelni, hogy hol van a motor, a jelenleginél folyamatosan olajszintet kell ellenőrizni. Az autó 26000 km-nél kiírta, hogy alacsony a motorolajszint. Azt hittem, hogy computerhiba, de a nívópálca nem érte el az olajat. Az első benzinkútnál öntöttem bele, majd irány a szervíz. Feltöltötték, 1000 km után leengedték visszamérték a fogyasztást -ez korrekt volt - majd közölték, hogy valóban 1000 km-ként 4 decilitert fogyaszt, de ez még nem éri el a garanciális hiba szintet, az 7 dl/1000 km. Csak itt jegyezném meg, hogy egy feltöltés ennél a típusnál 5,9 liter, tehát akkor vegyél ilyet, ha két szervíz között szeretnél 5 liter olajat utánatölteni. A minőség önmagáért beszél? Bíztam benne, hogy ez csak valami véletlen, de egyre több emberrel találkozok, akinek a korszerű dízele eszi az olajat. De egy Toyota 7,5 millióért ne egye! Szerintem.

- Az elejétől kezdve zörög a középső tároló rekesz.
- Lassan elkopik a nívópálca a folyamatos olajszint-ellenőrzésektől.

Toyota Twin Győr

Fenntartási költség (8) Évjárat 2008
Előző autója? Avensis 2.0 vvti Következő autója? Honda - benzines
Verdikt (6.1/10)

Toyota Avensis 2003 (2006)