japánosan megbízható
Nagyon szeretem, megbízható, jól vezethető autó. Hatalmas a csomagtere - egyik eddigi autóm sem vetekszik vele (Freelander, Honda CRV Mitsu Galant). Nem indulok a lámpánál repülő-rajttal, de 25 éves fiam szerint lomhán indul az autó - nekem megfelelő. (Neki egy Seat Cupra-ja van, ahhoz képest biztos lomha az indulás) Első ülések kényelmesek még 500 km-es út után is. Hátsó két szélső ülésen magas utasok kényelmetlenül ülnek (fejüket egyenes tartásban kátyuknál beverik.) Egy dolog abszolut rossz: a hátsó biztonsági ővek rövidek, átlagosnál kövérebb utas nem tudja bekapcsolni.. Most eladom a kocsit, s nem Toyota-t veszek, mert nincs még kint az új modell. Mivel négy évig tartok meg egy autót, s a mostani egy 2003-as Avensis modell - ha most ezt ujra megvenném, akkor 4 év múlva már egy 9 éves modellt kell piacra dobnom - nyilván rossz eséllyel. Várni pedig nem tudok még hónapokat, amig megjön az új Avensis.
- Szinte semmi nem romlott el rajta sohasem, soha nem hagyott cserben az úton. Ami hiba 70000 körül jelentkezett és máig tart, a sebváltó 3-ból 2esbe kapcsolása akad. Sebváltó olaj cseréje után hetekig probléma mentes, majd újra jelentkezik. Semmi más hiba nincs. Illetve: a 10,5 l-es fogyasztás.. fele-fele város és autópálya mellett.
Toyota Mayer - Páty - kitünő. 80 %-ban ők szervizelték - minden gyár által javasolt szervizt megcsináltattam. Ők még a garanciális idő lejárata után elromlott alkatrészt is megcsinálták garanciában.
Reálszisztéma Budaörs: előny, hogy közel van a lakásomhoz, de a munkájukat közepesre értékelem. Elszámoltak ablakmosó folyadékot olyankor, amikor reggel tele töltöttem. Beírtak égőcserét amikor kontakt hiba volt. (Égőcsere után pár nappal ismét sötét maradt a lámpa, igy derült ki, hogy nem égő probléma volt)
Fenntartási költség | (2) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Freelander | Következő autója? | Ford Mondeo Titanium |