Autók » Toyota » Avensis (2003-2008)

Avensis 2,0 D4D

Ideg?rl? szerelem - mára elmúlt

A váltó és a kuplung kezdetekt?l - mondjuk a vételt követ? pár héten belül - problémákat okozott, ezeket azóta sem sikerült megoldani. Mivel (n?ként) nem vagyok nagy m?szaki, talán azzal a jelenettel tudnám megvilágítani a problémát, amikor valaki udvariasan beengedne, de nem veszi be az egyest, ergo nem tudok elindulni... pedig hangosan nyikorgó kuplungomat tövig nyomtam. Folytatás kattanó kettes és kés?bb szintén meger?szakolt rükverc. (ellen?rizend?, hogy nem én vagyok a béna, több férfi kontrollszemélyt is alkalmaztam)
Az els? fényszórókat és ködlámpákat többször kellett cserélni, de nem azért, mert nekimentem valaminek :-)
Azt, hogy az izzókat gyakorlatilag negyedévente kell cserélni, már szemrebbenés nélkül veszem tudomásul. Az egyetlen szerencse, hogy ezekért még egy fillért sem kellett fizetnem, csak az idegrendszerem bánja.
Valójában kellemes családias érzés bemenni a szervízbe úgy, hogy mindenki tudja a nevem és én is személyesen ismerem az alkalmazottakat :-))

Ennek ellenére szerelmem ez az autó, nekem elég nagy kívül és belül, a parkolásnál sem okoz gondot, egyedül a sz?k garázsajtó + fáradtság kett?se okozott némi sérülést. A zeneszolgáltató részleg csodásan szól, különösen jól jön ez az irodából hazafelé stresszlevezet?ként.
Nekem kicsit kevés a 116 lóer?, de hát annak, akit az ember szeret, sokmindent elnéz.
Az utastér anyagait kimondottan szeretem, a tárolóhelyek rendben vannak, még a rettenetes mennyiség? n?i holmit is el lehet helyezni úgy, hogy egy piros lámpánál renoválás céljára el?vehet?ek legyenek.
Hosszabb utakon az ülésb?l nekem hiányzik az egy kicsit határozottabb deréktámasz, de a nyafognivalóknak itt vége is.
Szeretem, hogy a pohártartó pont a légbefúvó (így hívják?) izénél van, mert nyáron hamar lehül a csomagtartóból kihalászott innivaló.
És végül, de nem utolsósorban, ebben a kocsiban végre Anyám sincs rosszul a hátsó ülésen!

***

ma, sok 1000 km körüli út után a deréktámasz hiányát sokkal súlyosabbnak tartom. már az utazás gondolatától megfájdul a derekam. szégyenszemre hosszú utakra egy kispárnát kell magammal vinnem, hogy kicsit tartsa a derekam. ennyi pénzért ez több mint megalázó.

a klíma gyakorlatilag sz*r. annyira, hogy többször felmerült a gyanú, hogy nem is működik. csurog rólam a víz örökké. (pedig még csak Anyám klimaxol)

a motorteljesítményt, főleg klímahasználat (hahaha) mellett mára egészen silánynak érzem.

ez a szerelem végleg elmúlt, már csak az új kiválasztása tart ebben a kocsiban. az biztos, hogy soha többet toyotát!!! és akit lehet, le is beszélek róla.

- els? fényszórók és ködlámpák
- váltó + kuplung

márkaszervíz külföldön - valójában min?síthetetlen, soha nem hoztam el az autót sérülésmentesen/anélkül, hogy már a parkolóból ne kellett volna visszamennem.

***

a márkaszervíz dolgozóit mostanra már bármilyen eszközzel meg tudnám ölni, a dolog sajnos ügyvédi kézbe került.

márkaszervíz Magyarországon

Fenntartási költség (6) Évjárat 2003
Előző autója? Twingo Következő autója? majd olvasgatom a népítéleteket, talán Honda Accord
Verdikt (4.2/10)

Toyota Avensis 2003 (2006)