Autók » Toyota » Avensis (2003-2008)

Avensis 2.0 - D4

Doki - a kisétvágyú sportkocsi, nagy csomagtérrel

A keresztségben a "Doki" nevet kapta a fiamtól, mert a Verdák c. mesében is ez volt a neve a sötétkék sportkocsinak.
Mióta autóm van mindig erre vágytam. Szemeztem velük, nézegettem, olvasgattam róluk, mígnem egyszer egy kollegám kitette a hirdető falra hogy eladná. Lecsaptam rá! Mikor megtudtam hogy a D4 jel ellenére nem gázolajat szlopál a "kicsike" elbizonytalanodtam. De aztán hagytam magam, és a szívemre hallgattam.
Mi jellemzően hosszabb utakon használjuk - munkába BKV-val járok - és a jobb cipőm talpa sincs betonnal kiöntve, ezért fantasztikus fogyasztásokat tudok vele elérni. Ebben segítségemre van a pillanatnyi fogyasztásmérő is.
- Horvátország, autópálya, 1300km, légkondi!, 7,2 l/100km. Tudom hogy nem Guiness-rekord de én büszke voltam rá.
- Normál használat, 450km autópálya + 250 km város, 7,5-8,5 l/100km

A futóműve kanyarban (is) nagyon jó, fogja az utat, nem pattog, nem hintázik, kényelmes és csendes.
A motorja... nos az japán. Normál vezetéssel kevéssel beéri, de ha odalépek 3000 felett (150 paci) majdnem úgy megindul mint a régi Mistubishi Lacer 1.8 GTI-m :))
Belül csendes, motorzaj szinte semmi. Hosszú utakon hiányzik a tempomat.

Nagyon nagy a hely benne. A csomagtartó óriási. Belefér a téli gumi szett, a négytagú család hétvégi csomagja és a nagymama 3 napi hideg (és meleg) élelme :)

Lehet hogy valamit kihagytam, de már álmos vagyok, most írom másodszor, mert ez előzőt lenyelte Mr. Firefox :( Majd később még talán reszelek rajta...

- - akksi - - injektor tisztítás (nem erre a trutyi magyar benzinre tervezték a Japók) 5e + 40e Ft szerelés - - valami érzékelő 25e Ft - - valamilyen állat megrágott egy kábelt és néha nem kapott áramot a benzinpumpa. 2x volt traileren mire megtalálták a hibát, de szerencsére itthon. - szerelés 15e Ft + trailer - - Ezen kívül csak a 15.000-es szervizek kellettek.

Toyota Mayer - BudakesziMindig korrekt, megbízható csapat, nem kell aggódnom hogy az olajcserét csak kiszámlázzák. Pest másik végéről nemegyszerű hozzájuk eljutni, de nem vinném máshová.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Előző autója? Almera 1.5 Következő autója? Cégautó : )
Verdikt (9.1/10)

Toyota Avensis 2003 (2006)