Az európai japán
Pesti srácként a románoknál vettem, egy hónapja, diesel avensis kombimat! Extra felszereltségként kaptam hozzá 17" kerekeket, kint LCA , itthon szerintrem a sol plus felszereltség lenne!Hogy mért kint? Van kint vállalkozásom, és kapaszkodjatok: 2 millióval olcsóbb! A bizosítást és az adókat nem is említeném!
De: a románok nem tudnak kocsit eladni, nagyon ostobák, és a szervíz is gyenge, azaz ottani viszonylatban az az eljárás a normális lehet, de nálunk szerintem ilyet nem nagyon csinálnak!
Két hibám van eddig! A hátsó ajtónál a gumi, lejött, még ott van a kereten, de ezt azért nem vártam volna, és a másik ami nem tudom mi, inditás után egy rövid érdekes hang, mint amikor az ember rámegy a padkára és lehúzza rajta az elejét kitolatásnál! Román szervizes nem hallja, és esküszik a minőségre :) nagyon aranyosak, és a gumit pedig kicseréli , mert nemsokára behoznak egy töröttet, majd abból!
És most a jót: nem volt még dieselem, de kezdem megszeretni, még nem látom a tükörből a füstcsíkot, de remélem nem is fogom! Nagyon jól húz, de a Honda Vti után szokni kellett! Hosszú fokozatok, meg a turbó! A fogyasztásom országúton 5,5 liter, de a pályán 150-160 nál 8- 9 körül van, ezért átlagban 7 liter, teljesen elfogadható , ha valaki tud szüttyögni tényleg eljárhat vele a gyári adatok szerint, aki meg normálisan használja kb 7liter!
Hatodikban 150-nél kb 2700 a fordulat, nagyon csendes az előző autómhoz képest, és élvezem a tempomatot!
Az ülést már másoknál is olvastam, de hozzá teszem hogy egyébként is fáj a derekam, 2 hétig állítgattam az ülést míg a 3 órás utat fészkelődés nélkül megcsinálom vele, de megvan a jó pozició!Mért nem tudnak beletenni egy deréktámaszt, áh, dévukban is van, meg olcsóbbakban, hátha a hátfájósok megnyugodnának hogy attól sem lesz jobb a derekuknak!
A hifi jól szól, tényleg nem kell hangosan hallgatni a csendes utastér miatt! AZ átadáskor azt mondták hogy 6 megy bele Cd-ből, de csak mosolyogtam, biztosan az előző amit átadott olyan volt, és még mesélhetném, kalaptartó 2 hét után, a regadót mert ott is van nem említik, persze nem 1,2 milla mint itthon, csak valami 1-2százezer, ezért is olcsóbb az autó!
Ha a fogyasztás marad a 7liter és nem jön a füst, meg leszek elégedve, ja klíma nagyon jó, kellemesen áthűti az autót, a csomagtartó meg nagy, de ennyi, én használom, akinek nem kell az is vegyen kombit mert jobban néz ki mint a másik két változat!
Automata fényszóró: szerintem felesleges, esőérzékelő: hát volt már hogy tényleg automata állásba éreztem a különbséget a fokozatai között de szerintem nem a legjobb!
5000km-t mentem 1 hónap alatt, nem kevés a nagy átlaghoz képest, innen a tapasztalat,és amit leírtam igaz, sok ostobaságot lehet itt olvasni, nekem megérte 5millióért ez az autó! Ha itthon vennétek akkor a Toyota Supert ajánlanám, én is ott próbáltam ki, mert volt tesztautójuk, és a használtakhoz is kivitt a kombit megmutatni, és nem mondott ostobaságot az értékesítő gyerek! A szervizüket most fogom kipróbálni , vajon mit szólnak egy ROMÁN Toyotához aminek a garanciális hibáit akarom megmutatni....Üdv mindenkinek
-----------------
Az europai japan masodik resze kovetkezik!
Az elso irasomban meg ekezetekkel egy null kilometeres autorol tudtam beszamolni, most eltel 2-3 honap, es a konkret tapasztalatok:
nem hiszem el, hogy nyikorog alattam az ules, nem is merem mondani a szervizben, most szedessem szet? Felek hogy csak osszeolajozzak, es nem lesz jobb!
Fogyasztas: mivel folyamatosan gyorsan megyek 7,5 liter, DE: Ausztria, Olaszorszag nyaralas, betartva amit kell, 6,5 liter, szerintem a 7,5 sem sok, aki kevesebbet szeretne azt hallottam hogy a cseh markabol a gyengebb diesel tudja, de az nem 2200 ccm, es nem 150 loero, es nem Toyota, es lehet hogy nem nyikorog a vezetoules?
A szervizt is Romaniaba csinaltak, 15000km-nel, normalis tarsasag, kb 25000Ft volt, ha valaki raer erdemes elhozni, mert az olajat leengedni nem egy nagy tudomany, es nem lehet el.aszni, pecset meg bekerul a kiskonyvbe!
Kellemesen viszi a 180 km/h , ekkor 10l ir a computer, es lehet hinni neki, eleg pontos minden szamolgatasa!
A tempomatot imadom! Sokat megyek sztradan!
A hangrendszer nagyon szepen szol, valakik irtak hogy 180 korul futyul a tukor, en nem hallottam 200ig semmit, akkor is nagyon csendes, es nyugodt!
Egyszer volt egy veszfekezesem, 180 rol, kicsit megilyedtem, ABS nem volt, nem remegett a pedal, de lehet hogy valami mas elektronika igen, mindegy, nagyon gyorsan kozeledett a Subaru segge az en lokharitomhoz, pedig padlot nyomtam, szerintem ok is, lehet hogy egy ekkora sulynal es sebessegnel egy rallyauto feke elkelne, ebbe is! Lehetne jobb, az ilyen ritka helyzetekre!
Tobb menetben irt CD-t nem tud olvasni a lejatszoja, de ez meg megoldhato, csak a regi zeneimet sajnalom, hogy nem tudom hallgatni!
Az esoerzekelos ablaktorlo nagyon nagyon szar, kellene egy olyan fokozat is melle amin en tudom allitani a sebesseget a lapatnak!
Az automata fenyszoro is ertelmetlen!
Nagyon jo a fenyezese, erosen tuskes bozotra ratolatva semmi nem latszik, jo a lakkreteg biztosan! Honda civic, jazz, a mostaniak kozul biztosan ennyitol megkarcolodtak (volna) (tapasztalat).
Az auto szep es jo, csak az a nyikorgas ne lenne, mert hulyet kapok! Ez szerintem az europai gyartas eredmenye, sajnalom!
Koszi hogy meghallgattal, amit leirtam nem kamu, nekem tenyleg van ilyen autom es ezek az igazsag pillanatai voltak!
- Hatso ajto gumi,
- fenyszoro allitas