Autók » Toyota » Avensis (2003-2008)

Avensis 2.2 D4d hatch back

Az agyonverhetetlen

Udv!

Nagyon boldog voltam amikor 3 evessen 50000 kilometerrel megszereztem eletem elso igazan jo autojat.
Kenyelmes , jol fogyaszt, eleg jol is megy, ment a Race chip-el Azert irom igy mert meg megvan az auto , az unokaocsem hajtja mar 1 eve gond nelkul.
Mondjuk nem egy elmeny auto de nem is annak keszult , csak teszi a dolgat gondtalanul. Par eve meglatogattuk a Horvath tengert s jokat rohogtunk ahogy a nagy Nemet Premium markak 1-5 eves, sokmillios verdak,sorban kapitulalnak a nagy hosegben, en meg az oreg Toyoval a cimbim a Hondaval gond nelkul..... Nem is ertem az elbereket!
Bar ez a (rettegett) 2.2 d4d olvastam is a 20 kerulendo motorok listajaban, de ott nem irjak hogy jutunk el a fatalis bajhoz, csak ha leszedjuk a hengerfejet akkor nagyon koltseges a javitas. Miert kell leszedni a hengerfejet?? Nekem az eg atta vilagon semmi bajom nem volt ezzel az autoval.
Kopo alkatreszeken kivul meg sukseges karbantartason kivul semmi .
Erdekes modon itt 10 ev alatt sem faradnak el a motor, valto tarto bakok, gombfelyek, lengescsillapitok, feltengely gumi harangok, mint az elozo automban ami a meg igazi jo fele Audi 80 volt, Jo sokat szivtam vele!
A Toyon az egyik hatso fek munkahenger rohadt be az ki is lett cserelve, es az egyik trapezkar szinten korrozio miatt a muszakin es ennyi , Az UK ban hasznaltam az autot az ido azert mara mar elette az aljat rendessen. Ugyhogy ha mar nem megy at a muszakin , megy a bontoba. Jo lenne ha addig sem lenne semmi teknikai gondja, siman ki is nezem belole de meglatjuk! Hat ezek fugvenyeben pattantam at egy Lexusba de most mar benzin uzemre kapcsolva, eleg volt a gazolajbol!

- Berohadt egy hatso fek munkahenger

Fenntartási költség (10) Évjárat 2007
Előző autója? 80 1.9 TDI Következő autója? Is250
Verdikt (9.4/10)

Toyota Avensis 2003 (2006)