Autók » Toyota » Avensis (1997-2003)

Avensis 1,6 VVT-I Liftback sol

Nagycsomagtartós japcsi 5 ajtós

Ez az első japán autóm és pont azért is választottam mert mindenki megbízhatónak találja nagyrészüket. Nos mióta megvettem 5 év telt el és rendszeres használat mellett nem volt mindig hibátlan de semmi komolyabb baj nem volt, nem robbant le soha. A legkomolyabb meghibásodása a gáz bowdennel történt, úgy 93000 km körül jelentkezett, miközben vezettem éreztem, hogy a kocsi kicsit több ideig gyorsítja magát mint ahogy én szerettem volna, amikor gyorsíttam majd levettem a lábam a gáz pedálról még 2 másodpercig gyorsult tovább. Pár napig nem foglalkoztam vele, de amikor már nem csak ezt csinálta hanem már egy erősebb gáz adáskor leszabájozásig felpörgette magát na akkor vittem a szervízbe, és 1 nap alatt kicserélték a gáz bowdent. Ezt követően csak szépség hibák adódtak, a csomagtartó ajtajának belső burkolata leesett de pár perc alatt vissza csavarozták, a kellemes bőr bevonatú sebváltó burkolat is levált mint egy banánhéj, ezt egy kicsit drágán de könnyen kicserélték. Az anyagok minőségéről mesélnék most egy kicsit, egyedül a kalaptartó fedele zörög az úthibákon. Ez annak tudható be, hogy a műszerfal nagy része nem kemény kopogós műanyagból van hanem kellemesen puhából, de ott van az a megjegyzés, hogy nagy része azért emeltem ezt ki mert pont ott van kemény műanyag ahol a legjobban kéne szerintem, a térdnél. A térdem fölött nem sokkal szűnik meg a kellemesen puha rész utána válik kemény de legalább nem zörgő műanyagra. Lehet hogy azért érzem kényelmetlennek mert nem vagyok nagynövésű, és nagyon előre állítom az űlést. Egyéb megjegyzéseim, a csomagtartó nagy jól kihasználható, az 1.6 motor elég jól húz de egy picit sokat fogyaszt, 5 ember kényelmesen elfér benne, jó felszereltségű. Nem bántam meg, hogy az Avensist választottam.

- A gyári rádió magnó (garancia még volt ingyen kicserélték CD-sre)
- A csomagtartó ajtajának műanyag burkolata teljesen levált
- A bőrborítás a sebváltón levált
- A gáz bowdent ki kellett cserélni.

Toyota Sakura

Fenntartási költség (8) Évjárat 2002
Előző autója? Brava Következő autója? valami Japánt
Verdikt (7.5/10)

Toyota Avensis 1997 (1997 - 2003)