Autók » Toyota » Avensis (1997-2003)

Avensis 2.0 D4-D Wagon

Mackótestvér fürge kiadásban

Eddig nem nagyon tudok rosszat mondani róla. Egy magánkereskedőtől vettük a használtautó.hu-ról, aki olaszból hozta be a regadós szívatás előtt 2005 végén. Jan. 10-én lett forgalomba helyezve mo.-on. Az elmondása és a tapasztalatok az autóval megegyeztek. 67e km volt akkor benne, és a belseje-külseje sem utalt másra. Kezdésnek olajcsere motorban, váltóban, szűrők. Azóta a parkolóban dörzsölték le egy corsával a hátsó műanyag ívet, betétlap van, de még nem volt idő megcsináltatni. Tankoltam ömv, castrol, lukoil, de most kb. 2 hónapja shell 1 kútja(megírom mailben ha érdekel) hozza a legjobb fogyasztást. 1 hónapja volt esedékes olajcsere,- (én híztam pár kilót, mert még 2 ilyen avensis volt ott, és a főnök azt mondta, "ennek az autónak van gazdája") -és utána 927 km-t mentünk 5 nap alatt 55,5 liter elfogyasztásával. Ez testvérek között is 6 liter. Utazósebesség 150-160, eddig 185 volt a legtöbb, de nem kell. Indítás után pár perc járatással indulok, míg kicsit melegszik. Városban klímával sem ment még 7,1 fölé az átlagom. Gyorsulásra sem panaszkodhatom, benzineseket lepipál simán. Amit eddig el akartam vinni vele belefért( 246 cm ikea munkalap 2 db, vagy 210 magas szekrénysor, most a konyha alkatrészei jöttek, 226-os munkalappal, mosogatóval, bútorlappal). Megjártuk vele horvátországot, brac, és kis hazánkban is hamarabb elindulunk valahová, mintha nem lenne. Remélem a típushibák nem jelentkeznek, (bosch dolgok:fékek, önindító, lendkerék és kuplungtárcsa) de azért lelkileg felkészültünk rá. Addig is élvezzük, hogy van egy megbízható, jól pakolható, kényelmes és elég erős "családtagunk"

- Letörtem a hátsó ablaktörlőkart (kiálló faág parkolásnál), ablaktörlő járt és szinte tőből. Bontóban ritka az avensis kombi, hát még ez. Emil Frey rendelésre kb 3 nap, 14e+2e a lapát, mert a többi (bosch, champion), az istennek nem akart úgy felfeküdni mint az eredeti. A legutóbbi olajcserénél (84400) kicseréltük a 2 hátsó fékbetétet.

Ismerős a japker mellett. Megmondta a jót is rosszat is az autóról, de a rossz inkább "mi várható esetleg" kategóriában van. A toyotánál volt tanuló, oda nyúl ahová kell. Kilométerre mondja az alkatrészek cseréjét, eshetőségét. Máshoz nem szeretném vinni.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2003
Előző autója? Jetta (20 éves) Következő autója? Avensis vagy Corolla Verso D-CAT 177Le
Verdikt (8.3/10)

Toyota Avensis 1997 (1997 - 2003)