Autók » Toyota » Avensis (1997-2003)

Avensis D4D wagon

Kényelmes igavonó

Ez vot a 3. Toyotám. Kezdtem egy 1,6-os Carina liftback-kel, amit imádtam (70e km-t tettem bele), majd jött egy Avensis 1,6 liftback (100e km.) és utána ez az Avensis kombi D4D. (100e km)Összességében egy jó autó, ami ha kellett a felszerelést vitte végig Európán, ha kellett a családot három gyerekkel és kutyával nyaralni. Országúton csendesen tette a dolgát,keveset fogyasztott és előzésnél szépen húzott. Ezekért a tulajdonságaiért becsültem, de igazán mégse tudtam szeretni.
Valahogy nem volt egy harmonikus autó. Hangos volt a motorja városban. 2000 alatti fordulatszámnál a motor halott, 3800 fölé nem érdemes pörgetni. A futómű: rossz úton a hátsó kerekek kanyarban elpattognak. Valahogy a Carinához képest a kocsi fara csak döglötten követi az első kerekeket.
Az előző Toyotáimnál ahhoz voltam szokva, hogy 150000km-ig olajat nem esznek, alkatrészt nem kell cserélnem (kivétel a kötelező szervizeken cserélendő alkatrészeket). Ennél a két szervíz között 2l olajat kellet utána töltenem, cserélni kellett a féktárcsákat. Minden Toyotámon 60000 km-t bírt ki egy garnitúra fékbetét. A szervíz berakott egyszer optifit betétet, mert olcsóbb, 25000 km után csere. A váltó szinkrongyűrűjének cseréje már melbe vágott. Végül a szervízben közölték, esedékes a kuplung és a lendkerék cseréje. Ekkor döntöttem úgy, hogy esedékes a kocsi cseréje és jött a 4. Toyotám egy Avensis II.

- izzók, 5. sebesség szinkrongyűrű, féktárcsák, izzók a műszerfalban

Toyota Mayer Pilisvörösvár
Néhány éve nyitottak. Az elején voltak hibák, mostanra összeállt egy jó stáb.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2001
Előző autója? Avensis 1,6 liftback Következő autója? Avensis II. 1,8 wagon
Verdikt (6.8/10)

Toyota Avensis 1997 (1997 - 2003)