Jónak jó, de lehetne jobb is
Korábban corollám volt, igaz csak harmony de imádtam. Fapados volt, de 80.000-ig csak olajat és szür?t cseréltem benne (utána is csak fékeket), így a fenntartási költség minimális volt.
Azt vártam hogy az avensis majd mindenben felülmúlja, de ez azért nem lett igaz. Mivel Toyota buzi lettem én is ezért márkah?ségem megkérd?jelezhetetlen (kiv. lexus) de én sokkal többet vártam az autótól. jelenlegi szerel?mmel beszélve fény derült az avensis típushibáira, amik nem nagy hibák, de mégis idegesít?ek annyira, hogy nem ezt várja el az ember egy közel 5milliós autótól.
Az autó zörög, csörög (pedig nem volt szarrá törve) a kormány nyikorog és a kuplung is, hiába fújok rá kontakt sprayt. Pár alkatrészt cserélni kellett, de ez még belefér. Az autóval nem volt semmilyen probléma, sosem hagyott cserben. 2 személlyel még jól megy, de ha 4-en ülünk benne és meg van pakolva és a klíma is megy, akkor emelked?n már csak 3-asban vánszorog. Kicsinek érzem bele ezt az 1.6-os motort. A fogyasztása kedvez?, vegyesben 8-8,3l körül van. Jó autó, kár hogy nem japánban gyártják, mert szerintem az angolok trehányan rakják össze. Azért a corollámat jobban szerettem.
- mikor vettem 50.000 volt benne, de nem biztos hogy ez valós volt. Rögtön cserélni kellett a 2 kormányösszeköt?t (kb 10-15e) a féktárcsákat és betéteket (40-50e)
- vízpumpa elszált 70.000-nél.
- 1db felnicsavar, 1 db izzó
- + szokásos olaj, sz?r?k, stb.
- vízh?fok mér? mutató kiakad
- nyikorog a kormány és a kuplungpedál is.
Toyota Kovács Monor, ahol csak a 15.000-kénti szervízt végezték, panaszom nem volt rájuk.
Mivel messze voltak, a Pesti képviseletükre vittem kés?bb az autót kötelez? szervízre. Mivel trehányok voltak, mikor odavittem az autót teljes átvizsgálásra a vásárlás el?tt, ezért szerel?t váltottam.
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2000 |
Teljesítmény | (7) | Km vásárláskor | 52000 |