Autók » Toyota » Avensis (1997-2003)

Avensis 1.6 Liftback Luna

Hűséges szolgáló, kellemes útitárs

Az összkép nagyon kedvező, szerettem ezt az autót. A gondtalan közlekedés eszköze volt számomra. Néhány apró kellemetlenség azért akadt, de semmi sem lehet tökéletes.
1. A kalaptartó felől rossz úton mindig kellemetlen zajok jöttek, sok dologgal próbálkoztam, hogy ezeket megszüntessem, sikertelenül. Végül rájöttem, hogy az ötödik ajtó gumi bakjait szilikonnal befújva csend van. Ezt két havonta ismételve megszünt a zajforrás.
2. Eladás után hallottam toyotás barátomtól, hogy az Ő Corollájának a kormányszervója nyikorgó hangot ad, ekkor eset le nekem, hogy ilyet én is hallottam az Avensisnél, de akkor nem tudtam, hogy mi okozza. Úgy véltem, hogy valami műanyag alkatrész nyikorog a kormánynál. A jelenség csak kánikulai melegben jelentkezett. Most már gyanítom, hogy a szervó volt, de a nyikorgó hang nem okozott semmiféle hibát.
3. A vezetőoldali ajtó felől néha halk zörgés hallatszott, aztán hetkig semmi, majd újra előjött.
Ami tetszett: 1. A fogyasztás 7-7,5 liter között mozgott vegyes használat mellett, előfordult 6,8 is, 8 liter fölé viszont soha nem ment. 2. 105 ekm-ig, amíg nálam volt - 1-1 helyzetjelző és 1 belső világítás kivételével - nem kellett izzót cserélni. 3. Az 1,6-os motor térfogatához képest remekül mozgatta a autót. Jój bírta a magas fordulatszámot, bár ekkor már zajossá vált. 4. Vezethetőség, kényelem, csomagtér pakolhatósága (öt ajtós), ezeket szerettem.

- Sok gond nem volt vele! Kb. 60 ezernél az első féktárcsák szabályozása volt szükséges, mert nagy tempóról fékezésnél beremegett. Ezt követően minden rendben volt, bár 105 ezernél mintha újra éreztem volna e hibának a kialakulását, de erről már csak az új tulajdonos tudna részleteket elárulni. Még egy hiba fordult elő, a gyújtáskapcsoló elektromos részét kellett cserélni - ha jól emlékszem - 85-90 ezer km-nél. És nincs több.

Toyota Kakuk, Salgótarján. Teljesen elégedett voltam a munkájukkal. Szakértelem, hozzáállás, kedvesség, árak, példás.

Toyota Kakuk, Gyöngyös. Ugyanaz a jó szinvonal, mint Salgótarjánban, nekem tökéletesen megfelel.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2000
Előző autója? Corolla Liftback 1,4 (1995) Következő autója? Toyota Corolla Verso 2,2 D-CAT
Verdikt (7.8/10)

Toyota Avensis 1997 (1997 - 2003)