Hűséges szolga
4 éve döntöttünk a megvásárlása mellett és azóta tudom, hogy ez volt a lehető legjobb döntés autóvásárlást illetően. Nem akarom itt elismételni a mások által már leírt, sokszor sztereotíp jelzőket, de tény, hogy megbízhatóságban nincs párja, még így, 170eKm-el a háta mögött sem. Rendszeresen utazom vele külföldre, ami oda-vissza kb 3500 km-t jelent, mindezt egyetlen zokszó nélkűl tűri, csak hűen "szolgál". Cserébe természetesen megkapja a kötelező szervizeket. Ezek általában nagyobb tételek (30-60 eFt), de ezen kívül szinte semmit sem kell rá költeni.
A megbízhatóság mellett én pozitív tulajdonságként említeném még a lágy futóművet és a puha, de kényelmes üléseket. Hosszú utakon ezek igen hasznosak. A csomagtér kivételesen nagy, lehajtott hátsó ülésekkel volt már szállítva tölgyfa íróasztal, hűtőláda, stb, stb. Ennél fogva kirándulásokhoz is remek partner.
Az 1.6.os motor nem túl virgonc, de benzines mivoltához képest nem is fogyaszt sokat. A végsebesség 210 km/óra környékén van, 170-ig zavaró menetzaj nincs az utastérben.
A Sol felszereltség az átlagos igényeket teljes mértékben kielégíti (légkondi, el. ablakok, bőr kormány, faberakás, deréktámasz, stb).
Sajnos néhány hónapon belül meg kell válnunk tőle külföldre költözés miatt, de már előre sajnálom, biztos vagyok benne, hogy ilyen megbízható és kényelmes autóm ilyen alacsony fenntartási költséggel sosem lesz.
- Vízpumpa 15000 Ft
- Izzók 4x250 Ft
- Bal első el. ablakemelő 25000 Ft
- Gumi védőcsíkok cseréje az ajtókon 35000 Ft
Road Service Kft.
Debrecen
Teljesen mértékben korrekt és udvarias kiszolgálás elfogadható áron.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | 323 1.5 | Következő autója? | Hyundai Sonata 2.0 CRDI Executive |
Verdikt | (8.4/10) |