Autók » Toyota » Avensis (1997-2003)

Avensis 2.0i Aut. Full

Egyszer?en tökéletes...

Ennél megbízhatóbb autót keresve se találtam volna!

A kötelez? szervízeken kívül szinte semmit nem kellett rajta csinálni (kiv. fékek).
Motorja teljesen jól húz az automata váltóval, de ugyebár a maga ~130Le-vel nem 1 versenyautó. Bár sport fokozatban tovább hagyja pörögni a motort, így elég dinamikusan lehet vele menni :) Utazoban 170-180 között nyugodtan lehet vele autozni, de ha 230-cal kell menni az se okoz neki gondot.

Uttartása hagyott maga után egy kis kivánnivalót, kissé ingatag, nagyon lágy volt a felfüggesztése. Ezt orvosoltam, leültettem 6 centivel és felkeményítettem a gátlókat, és így a tökéletes! Javasolni tudom mindenkinek, hogy ezt nyugodtan megejtheti aki kicsit sportosabban használja az autoját.
A fék... Ez ütött sziven a legjobban. Hogy lehet hátra ekkora autónál dobféket tenni, f?leg, hogy automata váltós???
És ráadásul elég gyengén muzsikálnak szerintem (bár én ezt a dobfék hibájára rónám fel) pedig felújítattam még az elsöket is.
Alsó gömbfejek elkezdtek kopogni amit mostanában ki kell cserélni, de ez szerintem az ültetés és a 17"-os felnik miatt jöttek ki.
Bels? tér teljesen jó, a b?rös ülések sokat dobnak rajta, csak nyáron picit meleg :) télen az ülésf?téssel elviselhet?.
Váltó tudja a dolgát, akkor vált amikor kell, mintha gondolataimmal irányítanám.

5 ajtós utitársam a fóliázás után és a nagy felnikkel elég mutatós lett, szeretem ahogy utána fordulnak az utcán :)

Fogyasztása ahhoz képest nem is sok, hogy ez városban széles gumikkal és "dinamikus" vezetés mellett, így jön ki a 10 liter.

Csak ajánlani tudom mindenkinek aki egy tökéletes, megbízható, kényelmes utitársat szeretne tudni maga alatt.

- -2 els? gömbfej
- -müszerfalban 1-2 kiégett háttérvilágítás
- -fékbetét cserék, féktárcsa szabályozás

Barátom csinálta

Fenntartási költség (9) Évjárat 1998
Megbízhatóság (10) Vezetett km 20000
Előző autója? Lancer 1.6GLX Következő autója? Lexus IS200
Verdikt (7.6/10)

Toyota Avensis 1997 (1997 - 2003)