Eddig minden autómat tönkretettem, ezt nem lehet!
Mindenképpen szeretném el?re bocsájtani, hogy mániákus száguldozó vagyok. Korábban kizárólag ilyen célra gyártott autókkal közlekedtem VR6-os Volkswagenek, BMW-k, Saab Aero stb.. Minden autóval gyakorlatilag többet álltam a szervizben, mint amennyit használni tudtam ?ket. Mikor a Saab-om f?tengelyén elolvadt az összes siklócsapágy Stuttgartban, komoly dilemmába estem, milyen gépjárm?vet vásároljak magamnak. Ekkor egy kedves barátom szólt, mert hallotta, hogy, hogy, jártam, és ismeri a vezetési stílusomat :-), hogy a cégüknél van egy kifogástalan állapotú Avensis eladó. Gondoltam magamban, az meg milyen nagypapi autó lehet:-) Elmentem megnézni. Azt kell, hogy mondjam els? látásra megtetszett a kocsi, a fekete szín kifejezetten jól áll neki. Külön öröm volt még, hogy 2000-es benzines, ami ebben a típusban a leger?sebb, ráadásul automata. Mire az adás-vetel megtörtént, addig többször is "meglátogattam" a gépet, ami egyre inkább tetszett. Addig egy 60 éves újságíró bácsi használta, és valóban újszer? állapotban volt. Ez két éve volt, azóta 100.000 km-t tettem bele, és a fékek cseréjén kívül soha semmilyen meghibásodása nem volt! Hihetetlen igénybevételt kap az autó, naponta autópályán közlekedek vele 150-200 km-ereket, csak padlógázon. A 128 l?er?s motorja sík úton 215 km/órás végsebességet enged, de lejt?n mutatott már az óra 240-et is. Nem tagadom, hogy volt már szebb autóm, amit jobban is szerettem, de jobb még nem. Nem sportkocsi, ezt természetesen tudom, de olyan jó a súlyelosztása, hogy kanyarokban próbálkozásaim ellenére zavarba sem tudom hozni:-) Folyamatos majd´ maximális igénybevétel ellenére 11-12 liternél nem fogyaszt többet, olajból meg két olajcsere között semmit. Zárszóként annyit, hogy általam eddig csak reklámszövegekb?l ismert, a Toyoták megbízhatóságát hangoztató szlogenek igazságát nekem ez az autó maximális mértékben bebizonyította.
- Kizárólag a fékekkel volt gondom.
Maszek szerel?, Székesfehérváron.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1998 |