A kitartás és megbízhatóság mintaképe
Az úgy kezdödött, hogy az elözö autóm (golf4 1,6) többet volt a szevizben mint nállam, és kaptam egy külföldi munkalehetöséget igy autócsere következett be. Csak japán autóban gondolkodtam. Egyik barátomnak akkori autója egy avensis volt, és imádta és elvitt oda ahol ővét vette. Majd mikor elvitt pont akkor adták be az én "kicsikémet". Egy igazgatónak az autoja volt. Keveset futott szalon állapotú. 2évesen 26000km-el vettem. Beige metál, 2001-es 1,8-as vvti. Azóta eltelt 3év alatt beleraktam 155ezer km-et. Franciaország - Magyarország távot legalább 20szor abszolváltuk egy végtében természetesen probléma mentesen. Pedig az elsö kifelé menetkor rendesen meg volt pakolva a mivel a kétlaki életemre felkészüve vittem megammal a fél lakást. Igaz a csomagtartó lehetne kicsit szögletesebb,és jobban pakolható, de miért rójjam fel mikor semmi hibája, és ha mindenkinek ilyen autója lenne éhen halnának a szervizesek. A fogyasztására nem lehet panaszom mert erősebb a golfomnál, és mégis kevesebbet eszik. Sajnos már látszik rajta a sok kilométer. Most fog kapni új lengés csillapitokat, kuplungot, szilenteket + kap egy teljes polirozás. Ahoz képest mekkora nagy szerviz lesz nem is lesz vészes a számla végösszege (golf drágább lenne). De utána nyuzhatom tovább. Talán jövöre lecserélem egy új avensisre, bár sokan mondták, hogy amig megy addig ne cseréljem le mert a mostani nem plyan jó, ugyhogy ezt a csere dolgot még végig kell gondolnom.
- Sajnos a listám "elkeseritően" rövid. Kötelezö szervizek.
Toyota Mayer Budakeszi.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2001 |