A fenntartási költségek királya
Eddigi tapasztalataim azt sugározzák, hogy a toyota egy
MEGBÍZHATÓ, dinamikus, jól vezethet? kényelmes autó.Ugyanis az ell?z? autóm egy 1,6-os 1887-es corolla volt 345000 km-el ,amit feleségemnek vettünk,de késsöb én ültem bele.Nagynak nem mondhatom de annál inkább megbízhatónak és "igénytelennek" igen.De nem is ez a lényeg.Avensisemmel 210-el haladva is 9 litert fogyasztott ekkor 5000-5200-t pörgött a motor de szerintem sokkal többel nem ment volna már(sportlégszűrővel 230km/h).A gyorsulása 9,5 volt 100km/h-ra.140km/h- ig jól gyorsult de ez után nem gyorsult olyan jól automata létére(sport automatán gyorsulva).Az autó kényelme fantasztikus,b?r kárpitos autóm még nem volt se automatám,hát kellemeset csalódtam benne.Az autó alapjában csúnya magas, olyan hülyén magasan van a "segge". de ültetve van 6cm-ert és ez által a fútóm?ve is keményebb,de nem veszít a kényelméb?l.A féke nem volt túlságon jó amikor megvettem.De
tárcsákat cseréltem és jobb lett, de én azt nem értem hogy egy majdnem full extrás autóba hogy kerülhet hátulra dobfék, ez miatt műszakilag is rontja az autót meg szerintem esztétikailag is.Váltója formája szépnek nem mondható de kit?n? négy sebességes,választható sport és hó fokozat(2-esből indul).Az Én autómbol az ülésf?tés hiányzik de ez csak ebb?l a darabból,azon kívül pillanatokon belül bef?ti az autót.A biztonságáról még annyit hogy 4 légzsák van benne vezet? oldali,anyósülés és oldalt kett?,hátúl három autómata öv található, kényelmes formás ülések és deréktámasz.Jól felszerelt autó,MEGBÍZHATÓ.Megérte ennyi pénzért!Mindenkinek ajánlani tudom aki nem akarja az autójára költeni a "gatyáját"!
- Egyszer a parkolóból indultam volna haza, be raktam D-be(drive) gázt attam de nem indult.A váltó bovden csatlakozó ugrott le a helyér?l , szerencsére volt ismer?s akihez tudtam fordulni.Fékek cseréje...ekkora autó és hátul dobfek,de szerencsére ez az egyetlen hibája!
Vezérm?szij csere meg volt miel?tt meg vettem.De a fékeket ismer?snél cseréltettem.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1998 |
Előző autója? | corolla(1887) | Következő autója? | kizárólag TOYOTA, vagy valami japán... |
Verdikt | (8.7/10) |