A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Toyota » Auris (2012)

Auris 1,6 TS Selection 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Szelektáltan válogatott, betonozott alapokon

Szöveges ítélet

Szeretem a japán kocsikat, elsősorban azok mozgatják meg a fantáziámat, ha autóról van szó. Ez az Auris kombi már a negyedik Toyotánk, előtte volt a márkából Yarisunk, első generációs Aurisunk is, és a családban is főként Toyoták futnak. Ezúttal tényleg nem akartam Toyotát venni, nem mintha nem tették volna megbízhatóan a dolgukat, de más - persze csak japán - márkák felé is kacsingattam volna.(Azért van egy Mazdám is, így egy picit jobb a lelkemnek.) Sokáig Honda Civicet nézegettünk, de végül mégis egy másfél éves gyöngyházfehér Selection felszereltségű 1,6-os benzines Hatcback Aurisra esett a választás. Bele voltunk szerelmesedve, fekete tető, 17-es fekete-ezüst felnik, nagyon ízléses, sportos külső, magas felszereltség, egyedül a csomagtér méretével nem voltam megelégedve, mely kiesebb volt, mint az elődé. De sajnos ezt az autót 3 hét használat után egy - menet közben - ráeső villanyoszlop totálkárosra törte.
Néhány hónap biztosítózás, újabb autónézegetés következett.
Ezúttal tudtuk, mit szeretnénk. Auris kombit, lehetőleg Selection felszereltségben.
A Toyota Dél-Pestnél sikerült találnom egy evés, Selection kombit, 1,6 -os szívóbenzin motorral.
Külső: Gyönyörű, matt Manhattan-(beton)szürke fényezés, fekete tető, és díszlécek, sötétített üvegek, 17-es felni. Nekem nagyon bejön.
Beltér: Kényelmes, bár az első generációs Aurisnál lényegesen kevesebb a hely elől és hátul, főleg szélességben. Végre jó mélyre le lehet állítani az ülést, az előző Aurisban (I.) olyan magasan ültél, mint egy "kisteherautóban". Az üléseknek kiváló az oldaltartása, ebben a felszereltségben némi Alcantara is került rájuk. Beltéri anyagok nem rosszak, bár az összeszerelés lehetett volna némileg jobb. Ami zavar, hogy a kormány szerintem egy picivel lehetett volna kisebb, ezáltal sportosabb. Lehetne sokkal több tárolóhely.
Csomagtér: Hatalmas, síkban dönthetőek az ülések.
Felszereltség: Nagyon magas felszereltségű, radarok, szenzorok, stb., minden, ami kell, meg egy csomó, ami nem. A legjobb a LED-lámpa, kiválóan világít és persze jól is mutat. Ami nincs: start-stop rendszer, ami egyébként nem is hiányzik és kulcs nélküli indítás (az se nagyon). Sajnos a telefont nem tudod tükrözni.Ez az új modell, a Corolla kiváltsága.
Vezetés: Jól vezethető, szuper úttartás, főleg a 17-es 225-ös gumikkal, bár szerintem a sima 5 ajtós hatchback egy picit talán jobban fordult.
Motor: 1,6-os szívóbenzin, 132 lóval. Szereti a fordulatot, alul sem mondanám nyomatékszegénynek, előzésnél persze nem árt visszaváltani. Kellemes a motorhangja, jól esik kihúzatni. Fogyasztása: 7 és 8 liter között vegyesben, sok országúttal, és sok rövidtávú városi úttal. Autópályán is 7-8 között mértem.
Összességében: családi használatra megfelelő autó, ebben a felszereltségben, ezekkel a kiegészítőkkel elég jól is néz ki. Azt mondják, ha a parkolóban később is "visszanézel a kocsidra", jól választottál. Én még eddig mindig visszanéztem. Persze nem egy GTI, de lehet vele dinamikusan is közlekedni, ha kell. Amennyiben hozza elődei megbízhatóságát sokáig megtartjuk.

Hibalista

- Még új autó.

Ide hordtam szervizbe

Toyota M5 Dél-Pest.

Értékelése: 10

Másik szerelő értékelése

Toyota Road Service Kft. Karcag

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (9) Évjárat 2018
Kényelem (9) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 12000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 15000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 7 l
Előző autója? Auris Következő autója? Biztos valami japán
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.4/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Toyota Auris 2012 (2013)

További ítéletek (24 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)