Autók » Toyota » Auris (2012)

Auris Touring Sports Hybrid

A jövő autója

Céges autó választásnál volt lehetőségem a hibrid Aurist választani (versenyzett még a Skoda Octavia, Ford Focus, Opel Astra). Előző autóm Skoda Octavia kombi volt 2007-s.
Amit szerettem volna választani az a magas felszereltségű Auris, skyview csomaggal, sajnos ez nem fért bele a keretembe. A Lounge és az Activ csomag között annyi volt a különbség önrész tekintetében, hogy maradtam inkább az "alap" csomagnál, ami nagyon tisztességesen van felszerelve. Ehhez egy darab extrát kértem még a B oszlop mögött üvegek sötétítését, ami jó döntés volt.

Két hete van meg a kocsi, 1000 km-t mentem vele eddig.

Ami tetszik:
- nagyon jó a felszereltsége: bőr kormány, kormányról vezérelhető rádió, beépített bluetooth, plusz a telefonról áthozza a contact listát is, usb aljzat amiről lehet tölteni és pendriveról tud zenét lejátszani
- az autó állandóan arra késztet, hogy olyan lassan menj vele, hogy bekapcsoljon az akkumulátora, így nálam városban 5 l-s fogyasztás van.
- a műszerfalat sokan kritizálják, nekem tetszik. A levegő irányítása is furán néz ki, de nagyon jól lehet vele szabályozni a levegő útját
- a netes teszteken néhol szídják, hogy hangos az autó. Én ezt egyáltalán nem tapasztaltam, sőt autópálya tempónál az octaviánál szerintem halkabb. 130-nál még normál hangon tudtam beszélgetni a hátul ülővel, míg a skodában ehhez már "kiabálni" kellett
- meglepően kicsi a tankja (40-45 liter) de így is majd 750 km a hatótáv egy tankkal (van 1/3 autópálya többi város)

Amit még meg kell szokni/hiányzik:
- ebből a felszereltségből hiányzik, hogy be lehessen állítani, hogy menet közben lezárjon a központi zár;
- előző autómnál (octavia kombi) egy mérettel kisebb a hátsó üléssor, két átlagos felnőttel ez éppen elegendő, két nagyobb ember már nehezebben fér el egymás mögött
- a csomagtartóban nem lehet annyira szépen elpakolni a cuccokat mint a skodában, de a hely bőségesen elegendő
- a műszerfalon az óra stílusa fura, de megszokható, viszont az elhelyezése nagyon kényelmetlen, a vezető ülésből alig látszik, különösen napfényben
- sajnáltam, hogy nem került bele NAVI, de kollégák akiknek benne van azt mondták, hogy ne sajnáljam, nem túl jó a navija

Egyelőre ennyi, majd 20-30 ezer km után frissítem a tapasztalatokat.

- -

Fenntartási költség (9) Évjárat 2014
Előző autója? Octavia kombi 2007 Következő autója?
Verdikt (9.1/10)

Toyota Auris 2012 (2013)