Nem szép, nem olcsó, nem gyors, de akkor is.
Szokatlan módon egy olyan autóról írok, amit még el sem hoztam. A család bővülése miatt döntöttünk úgy, hogy a 4 és fél éves Yarisunkat egy nagyobb autóra cseréljük. Talán nem kell megmagyaráznom, hogy miért csak a Toyota jöhetett szóba. Azért, mert.
Mikor először megláttam egy éve, nem tetszett...és ezzel a mai napig így vagyok. Vannak sokkal szebb autók. De vajon 6-8 év múlva mit fogunk szólni a Civic-hez vagy hogyan fogjuk jó áron eladni a sajátunkat? Egy dizájnos autó nem arról szól, hogy 2-3 évig megbámulja mindenki?
Két tesztvezetés után azt mondom, lehetne gyorsabb, dinamikusabb is. De minden erőlködés nélkül viszi a 130-at, már pedig ebben az országban ez a megengedett legnagyobb sebesség.
És igen, vannak 170 lóerős 1.4-es dízel motorok, de mi a fenének?
Ez kérem szépen egy tökéletes családi autó; akár apu ül bele, akár anyu, senki nem fogja kinevetni és még a gyerekülés sem olyan ciki, mint egy Audi TT-ben.
A csere, a hitel, az önrész, a biztosító,a szerviz, a próba...minden olyan toyotás. Már a Yarisnál sem tudtam, hogyan kell felnyitni a motorháztetőt, 73 ezer km után sem hagyott cserben, ettől is ezt várom.
Kopogós műanyag? Francnak kell kopogtatni. Szürke belső? El kell menni a Szépművészetibe.
Én egyelőre nem érzem úgy, hogy átverve lennék. A világ legnagyobb autógyára már csak megengedhet magának néhány évtizedenként egy keresztelőt.
10 ezer km után még visszatérek.
- még semmi.
még sehova, de a Tsusho az előzőnél már bevált.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Yaris | Következő autója? | Toyota |