Kövér hörcsög- de azért jó
Hónap elején vettem az autót. Fekete, sol (full extrás) felszereltségű.
A vásárlás körülményei: A szalonba érkezéskor szinte rögtön egy eladó fogadott. Vázoltam igényeimet, amire kaptam egy jó ajánlatot. Mivel sajnos 1.6- os Auris nem volt a tesztautók között, így egy 1.4- es Aurist és egy 1.6- os Corollát próbálhattam ki. Meg kell, hogy mondjam, az Auris belseje sokkal fiatalosabb. Már csak emiatt is ráesett a választás.
Ezután jöttek a meglepetések:
- sol felszereltségnél nincs kulcs, kártyás az indítás. Eleinte tartottam tőle, de az biztos, hogy innentől kezdve csak kártyás autót veszek :)
- automata világítás és fényre sötétedő visszapillantó tükör. Biztos sokaknak nem nagy dolog, de...
- esőérzékelő ablaktörlő (egy hajnali induláskor meg is szivatott rendesen, mert a páramentesítéskor a nedvességre beindult. Én meg pont az ablakot próbáltam kapargatni).
Előző ítéleteknél előjött hibának a fedélzeti számítógép gombjának helye (menet közben nem feltétlenül kell kapcsolgatni- szerintem) és a CD- lejátszó hangerőszabályozó csúszós gombja (arra ott a kormányon lévő gombok). Ezek nekem nem tűntek gondnak.
A fogyasztás hihetetlen. Van benne az a takarékos üzemet jelző led (sebességváltásokra tesz javaslatot). Ezt figyelve sikerült a 6.3- as fogyasztás elsőre. Az előző autóm is 1.6- os volt, de azzal 7.8 alatt sosem voltam. Először meg is ijedtem, hogy hibrid autót vettem, mert szinte termelte a benzint :)
- A vételkor közölték, hogy a fékbetétekre sokan panaszkodnak a sikítás miatt, tehát ha én is tapasztalom a jelenséget, azonnal kicserélik. Így is történt.
Emil Frey
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2008 |