Autók » Suzuki » Wagon R+ (2000-2007)

Wagon R+ GLX A/C

Vözsönör Plű, a piros telefonfülke

Korábban gyakran viccelődtem vele, húztam a barátaimat, akik tervezték, hogy vesznek, majd a sors iróniájaként családunkba került egy egykoron piros színű - ahogy a francia mondaná - Vözsönör Plüű.
Nem szerettem a Suzukikat. Megértettem, hogy autóhoznemigenértő hazánkfia enyhe nacionalizmus miatt és egyéb számomra eddig nem világos okokból válassza ezt a pléhkoporsót. Vékony lemez, virsli gumi, kis fogyasztás. Van belőlük Dunát rekesztő mennyiség, ki-ki megtalálja a magának valót.
Kisgyermekes apukaként nem igazán válogathattunk. Nemrég költöztünk új lakásba és a gyerek miatt szükségét éreztük mobilitási problémánk megoldásának. Klímás, max. ezeröcsis, 2000-nél nem régebbi, automata váltós autót kerestünk 1M-ig. A Dunát rekesztő mennyiségből akadt pár jelölt az említett típusból, de én ekkor még elzárkóztam ettől a márkától.
Kisvártatva jött a felismerés, ennyiért nincs épkézláb megoldás.
Családból vettük meg Őt, a 2002-es, klímás autót, GLX+A/C felszereltséggel, sérülésmentesen, tuti 51 ezer km-rel, riasztóval, 4 db téligumival. Feleségem bánatára nem automata, de azóta sikerült ismét megbarátkoznia (nem megszeretnie!) az amúgy nem túl precíz bowdenes váltóval.
Garázs híján fényezése már-már rózsaszínbe hajlott.
Bevizsgáltattuk, külső-belső nagytakaríttatuk, vettünk bele CéDésRádiót, +2 (összesen4) hangszórót.

Gondolkozom, hogy mivel tudnám fikázni, de semmi értelmes nem jut az eszembe.

Elvisz minket A-ból B-be.

Parkolni álom vele, hála a sarokban elhelyezett kerekeknek és a rövid karosszériának.

Hátsó ülései külön-külön síkba reteszelve dönthető. Egy gyermekkel így használható méretű a csomagtartó.

Kitűnő üléspozíció, jó rálátás a forgalomra. Nem leülni kell, hanem beülni.

Nem eltúlzott, de hatásos szervó.

Legálisan lehet útközben telefonálni :)))

Csendes belső. Nem zörgő műanyagok. Ezt magam sem gondoltam.

Eszembe jutott pár negatívum is:

Kormányállítás hiánya. Én nem látom a kormánytól a sebességmérőt.

A szúnyogháló a csomagtérben (kalaptartó?) egy vicc.

Nem hiszem, hogy egy "rizsevőnek" sem kényelmetlen az ablakemelő gombok hátsó elhelyezése az első ajtókon.

Rossz (nem takarékos) váltókiosztás. Jót tenne egy hatodik- (és egy hetedik) fokozat.

Fogyasztását tekintve sok rosszat hallottam. Mit várhat az ember egy telefonfülkétől? A miénk 7.5-et fogyaszt kizárólag városi használat mellett. Ebben persze benne van a hátulra belülről kiragasztott "T" betűvel való arcátlan visszaélés, de ez egy másik történet**

Összességében nehéz kimondanom (így nem is mondom, csak leírom), de Megszerettem a kis Vözsönör Plű-nket.

- A bal oldali tükör elektromos állítása jobbra-balra nem működik, csak fel-le. Valójában így vettük, nem hiszem, hogy költünk a megjavítására.

Egy (szuzukibuzi) kollégánk javasolt egy szervízt, ahol megvétel előtt 5,000-ért átnézte egy szaki Kőbányán.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2002
Megbízhatóság (10) Vezetett km 2000
Előző autója? Escort 1.4 Következő autója? automata SX4
Verdikt (6.8/10)

Suzuki Wagon R+ 2000 (2000 - 2007)