Autók » Suzuki » Wagon R+ (2000-2007)

Wagon R+ 1,3 Glx

Vezetni tanított :´)

Az autó a szüleimé, de én használtam legtöbbet ezt a cikket azért írom mert suzukink duplán jubilál 5éves ill 100000km és úgy érzem igazán kiérdemelte.
Az autó újonnan, szervizeskocsiként kezdte karrierjét 2002-ben kb 27kmkerült bele-ezek voltaka szép idők számára leszámítva h néha belelborult egysmás(homok-olaj)...
2004 augusztusában megszereztetm a jogsimat, 1.9 szivódízel skoda felícián tanultam vezetni hát az első 1-2 hónapban eléggé nagy problémát jelentett a kuplung/gáz kezelésének elsajátítása de belejöttem ugyérzem :) ezután már nem a kíméletlen váltogatás hanem az autó határainak állandó feszegetése volt a nyúzás szó kímerítése...mikor nálam volt nem állt emg 7.0alatt szinte sosem ez annak is betudható hogy az autó 3000/100-nál már megeszi a 5.5-6l-t simán de hát mit várjunk egy városi autótól? Ideális fogyasztást olyan 85körül elhet belőle kihozni, de ez szinte sosem sikerült :)
Pozitivumok: hátsó üléseket eldöntve simán elfér benne az egész albérlet, sosincs vele gond, könnyű takarítani, nem kopog a csajod feje a tetőn...
Negatívumok: nem megy/ha megy sokat eszik, rossz az úttartása

Mindenekelőtt megszeretném védeni az autót mivel a közhiedelemmel ellentétben ezzel az autóval is elhet haladni ha az ember nem sajnálja húzatni 100nál harmadikban. Igencsak oda lehet tenni körforgalomban lehet vele "driftelni" 8-10meket simán. Ha az ember érzi pontosan mikor indul el az autó fara és ügyesen kezeli a kuplungot és a gázt még akár némi vezetési élményt is nyújthat... Én szerettem nagyon. Jah és téliguminak ajánlom a dunlop forcegripet.

- 75000-fékbetét, 85000-aksi, hátsó rugó 65000körül elcsúszott a helyéről??? és kopogott

Suzuki Hirt-Tamási

Fenntartási költség (8) Évjárat 2002
Előző autója? Következő autója? GolfIII 1.4 trend
Verdikt (6.5/10)

Suzuki Wagon R+ 2000 (2000 - 2007)