Autók » Suzuki » Wagon R+ (2000-2007)

Wagon R+ 1.3 DDiS

Piros Diesel, Szeretem!

Előző autóm egy 1000-es full fapad Wagon R+ volt, nagyon szeretem a típust.

A dieselben kicsit kevesebb a hely a lábamnak ( kardánbox nagyobb) . Ez nem autó méret kérdése mert a 601-ee Trabantban is tökéletesen elfértem.

Mivel jellemzően az új nulláson használom + 5 km dugó a Szentendrein menetteljesítménye elegendő. Hajlamos induláskor a lefulladásra. 1900-2300-as fordulatszámban nagyon jól megy de alatta fölötte átlagos. Ez a sáv viszont elég kicsi, mégis ad némi gyorsulás élményt.
A fogyasztása szuper 4.8-ra jött eddig ki az 1000-es benzinest 8 alá is alig lehetett vinni, fölé pedig könnyedén....

Megvásárlása óta egy nagyon picit jobbra húz. Mielőtt ezt észrevettem - közvetlenül a vásárlás után - ezt két szervizben ellenőriztettem. Az egyikben ( Norauto ) több dárga alkatrész cseréjét javasoltak a másikban pedig azt mondták minden rendben ( Suzuki Gusztáv ) szerintem a márkaszerviz áll közelebb a valósághoz. Mikor náluk jártam még nem azonosítottam az elhúzást. A váltókar környékéről némi idegesítő zörgés hallatszik melegben, 80-as tempó felett 5. fokozatban. Ezt még meg kell csináltatnom.

Komoly dilemma a két pici hiba javítása ( nagyon kicsit jobbra húz, zörgés a váltó karnál ) legalább tesztelni fogom a Gusztáv szerviz-t.

Egyenlőre ennyi folyt köv.

- Vettem rá két új gumit előre mert az kicsit kopott volt. Az eladás előtt cseréltek benne akkumulátort. A Rádió hangszórói repedtek voltak az is cseréltem.

Suzuki Gusztáv. Elégedett vagyok velük rendesek.

Norauto. Gyors. Azt mondták hogy több alaktrész cserére szorul a futóműben ( torony csapágy ( mindkettő ) + Lengőkar szilent (2db) ez kb 35eFT. A Szuzuki Gusztávban meg azt mondták semmi baja.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2005
Előző autója? 9000 V6 Griffin Következő autója? Sx4 Diesel
Verdikt (8.4/10)

Suzuki Wagon R+ 2000 (2000 - 2007)