Autók » Suzuki » Wagon R+ (2000-2007)

Wagon R+ GC 76 LE

Egyszerű, de nagyszerű egyterű

Amit nem szeretek: szélérzékeny, v.mint kisautókra jellemző, gyenge hangszigetelés.
A motor hangja önmagában nem zavaró orgánumú - morgós -, de rádió + lehúzott ablak, ez a hármas hanghatás nekem már sok.
A futómű nem tehet az útjaink minőségéről.
Jó úton élményautózni lehet vele.

Ültem már nemegyszer "nevesebb", drágább márkákban, azokkal összehasonlítva viszont sokszor rájöttem, nem kell annyira kritikusnak lenni ezzel a kisautóval szemben.

Amit bejön: harapós, takarékos motor.
130-ig elég jól lehet vele nyomulni, a 3-4. fokozat nagyon rugalmas, az 1-2 viszont túl rövid.
Az 5.-et már 80-nál kívánja, sík úton 50 km/h az alja.
Előzéshez általában jó, ha visszakapcsolunk négybe.

Hegymenetben, hosszú emelkedőkön nem kell visszakapcsolni 4-ből 3-ba, erőlködés nélkül felmegy 100-al.
Szerpentinen felfelé 3-ban nagyon lehet a kanyarokat csapatni.
Kellemes utazója: 95-105.
Átlagfogy.: 6,3 l/100 km. (6,5/5,5/6,3). Tél város: 7-7,5.
Nem billeg és a közhiedelemmel szemben jól tolerálja a kanyarokat.
Belső helykínálat: alsóközép kategória.

Vérbeli városi autó.
A legutóbbi Autó-motor használtteszt rovata dícsérte.
A teszt szerint a motor (ami egyébként a Suzuki Jimmny miniterepjáróból származik), 500ezer km-t is képes hibamentesen üzemelni, a futómű elnyűhetetlen.
Az egyszerűség előnye.
Más, nagyobb hiba sem jellemző.
Egy régi teszt megállapításával tudok egyetérteni: "ha jobban odafigyeltek volna egyes részletekre, nagyon jó autóvá válhatott volna."

Biztonság: állítólag 3 csillag (képet felrakok, ha sikerül).
Ha az Opel felvállalta gyártásra (Agila), annyira nem lehet rossz (motor kivételével u.az a konstrukció).
Baleseti képek alapján kemény kis jószág, legalábbis frontálisan (első ajtóig "szokott" "elfogyni" az autó).
Önsúly 1000 kg, tehát "anyagilag" annyi, mint bármely kisautó.
A lemezvastagság sem a régi swifté, körbenyomkodva egyedül a tetőlemez vékonyabb.

- Gyári hibás kerékcsapágy-csere 20ezernél.
- A szervízben a munkadíj több volt, mint az anyagköltség (6500 + 4500 Ft).

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Megbízhatóság (10) Vezetett km 22000
Előző autója? Következő autója? swift 1.3/Splash swift motorral, ha lesz/SX4 1.5
Verdikt (7.7/10)

Suzuki Wagon R+ 2000 (2000 - 2007)