Autók » Suzuki » Wagon R+ (2000-2007)

Wagon R+ 1,3 GC

Barátságos kis doboz, tele élettel, vidámsággal

Feleségemmel mindketten kövérek vagyunk, de kényelmesen ki-beszállunk. A jó dolgokat könny? megszokni, ezért is van az, hogy ha alacsonyabb - tehát átlagos - kocsiba szállunk be, beverjük a fejünket. Városba ideális, de országúton sem lebecsülend?. Nem egy versenyautó, de nem is arra való. Kényelmesen, biztonságosan, és ha kell, gyorsan el lehet vele jutni A-ból B-be. A többi városi kisautóval (Matiz, Seicento stb) szemben megvan az az el?nye, hogy bár remekül lehet vele parkolni, kis helyekre befér, mégis mindezt kényelmes, tágas utastérrel tehetjük meg. A fogyasztása jó, ráadásul az olcsóbb - 95-ös - benzinhez lett optimalizálva a motorja, legalábbis tapasztalatom szerint jobban megy vele. A futóm?ve eléggé pattog, viszont nagyon masszív, jó anyagból készül. A hátsó, ma már kezdetlegesnek mondható merevtengelyes megoldás is el?nyösnek mondható pesti viszonylatban, mert egyszer?sége és robosztussága miatt nem kell félni, hogy tönkre megy. A dobozforma kasztni nagy sebességnél eléggé zajos, ilyenkor már nem jó például komolyzenét hallgatni a CD-lejátszón, legfeljebb tucc-tucc-ot, de azt meg minek. Az ülések oldaltartása els? ránézésre jónak látszik, de mivel a magassága miatt kissé billeg?s a kocsi, nagyobb oldaltartásra lenne szükség. A hátsó utasoknak valóságos élmény az utazás, feltéve, ha szeretnek a "helyzet magaslatán" ülni. Na, persze a rázós utakat ?k nem fogják megköszönni. Ha a kocsi formáját nézem, mindenképpen praktikus, egyszer?, de mégsem csúnya. Kissé bumfordi, de mindenképpen kellemes, vidám látványt nyújt. A bels? - els? üléseknél mért - szélesség szinte megegyezik a nagyobb kategóriás autókéval, és ez olyan "nagyautós" komfortérzetet nyújt, amire rátesz még a meglep?en nagy fej- és lábtér, köszönhet?en a magas üléspozíciónak. Eleinte kissé bosszantó, hogy belülr?l nem látni az autó orrát, de ez az érzés csak rövid ideig tart, hamar rá lehet érezni, hol az eleje. (nincs messze:)) Mindent egybevetve: az autó pozitívumai felülkerekednek a negatívumain, tehát mindenképpen remek vétel, f?leg városlakóknak.

- Semmi sem romlott el rajta.

Suzuki Ullmann, Soroksár

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Előző autója? Trabant 601 Következő autója? Na, ezt még nem tudom. Hol van az még?
Verdikt (8.3/10)

Suzuki Wagon R+ 2000 (2000 - 2007)